Luxevastgoed, een niche in bloei

Luxevastgoed

Op zoek naar een bijzonder pand? Of wil u uw exclusieve eigendom verkopen? Van der Build begeleidt u bij de aan- en verkoop van luxevastgoed. Meer nog dan uw makelaar is Van der Build uw partner die op dezelfde golflengte beweegt, en de ervaring en  knowhow heeft om ervoor te zorgen dat u succesvol kan zijn met vastgoed. 

Groen, de nieuwe luxe

Ondanks woelige tijden blijft luxevastgoed het goed doen. Luxeproducten blijven nu eenmaal hun waarde behouden, ze blijven dus interessant. Dat geldt zeker ook voor vastgoed. Toch is er vandaag een zekere verschuiving in de eisen die potentiële kopers stellen, weet Benjamin Benoit, verant­woordelijke verkoop bij Van der Build: “Ruimte, privacy, luxe, het zijn allemaal zaken die belangrijk zijn, maar ook energieprestaties spelen steeds vaker een doorslaggevende rol. Isolatiewaarde, duurzaamheid van gebruikte materialen, aanwezigheid van zonnepanelen… kopers vragen ernaar. Zo schrikken oudere panden sommige kopers af omwille van de eventuele werken. En wie wel verbouwt, moet met almaar strengere regels rekening houden. Het heeft allemaal invloed op de verkoopprijs.”  Van een mooie ligging in de natuur tot meer energie-­efficiëntie, ook in het luxesegment geldt dat ‘groene’ woningen makkelijker worden verkocht. 

Een bijzondere aanpak

Om exclusief vastgoed te verkopen legt Van der Build extra focus op beleving. “Luxevastgoed vraagt om een meer emotionele benadering, met meer aandacht voor het achter­liggende verhaal van een pand”, weet Stefaan Coucke, gedelegeerd bestuurder van Dewaele Vastgoedgroep. “Vaak gaat het ook gepaard met een discrete aanpak. Als klanten niet te veel in de kijker willen lopen, brengen we verkoper en koper bij elkaar zonder dat het eigendom wordt gepubliceerd. Om zo te kunnen werken moet je als makelaar wel over een ruim netwerk met potentiële klanten beschikken. En dat hebben we.”

Méér potentiële kopers

Wie luxevastgoed met succes wil verkopen, heeft met Van der Build de grootste slaagkansen. Daar zit het uitgestrekte kantorennetwerk in West­ en Oost­-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel én de kruisbestuiving van expertise en contacten tussen de verschillende vastgoedafdelingen binnen Dewaele Vastgoedgroep voor veel tussen. Benjamin Benoit: “Niet alleen krijgen klanten toegang tot een gigantische database met kandidaat­kopers, ze kunnen ook gebruikmaken van andere diensten binnen Dewaele Vastgoedgroep. Veel klanten van Van der Build zijn ook ondernemers. Zo is er ook een verregaande wisselwerking met Turner voor bedrijfspanden, maar evengoed met de Patrimonie voor een slimmer beheer van hun vastgoedportefeuille.”