Baden in luxe: maak van uw badkamer een personal spa

Luxe badkamer - Van der Build

De ideale badkamer is een plek waar functionaliteit en luxe elkaar ontmoeten, waar u helemaal tot rust komt en alles vindt om uzelf tot in de puntjes te verzorgen. Wij serveren u alvast graag enkele ideeën waarmee de luxebadkamer van uw dromen werkelijkheid kan worden.

Wie ‘ontspannen’ zegt, zegt ‘spa’. Dus waarom zou u uw badkamer geen subtiele wellnesstoets geven die de heerlijke sfeer van een echte spa naar uw eigen huis brengt? De badkamer is tenslotte dé ruimte bij uitstek waar u zich comfortabel en relaxed wilt voelen. Een interieur dat perfect bij uw smaak aansluit is daarbij essentieel. 

Inspiratie uit alle windstreken

Gelukkig kunt in de badkamer verschillende richtingen uit. Van een oosters design met aardse verwijzingen en natuurlijke elementen, zoals tropisch hout, kurk en veel planten, tot een meer industriële of nordic look met strakke vormen en subtiele kleurtinten – alles is mogelijk. Modern of vintage, kleurrijk of minimalistisch? Aan u de keuze! 

De badkamer heeft net zo veel recht op een stijlvol interieur als de rest van uw woning, vindt u niet? Het enorm rijke aanbod aan badkamermeubels maakt het perfect mogelijk om die interieurstijl helemaal door te trekken tot in de kleinste details. Bij een oosterse zen-sfeer of Marokkaans geïnspireerde inrichting met veel mozaïektegeltjes komen luxueuze wastafels met een opzetkom helemaal tot hun recht, terwijl strakke Scandinavische designs het perfecte decor zijn voor ruime inloopdouches, grote tegels en minimalistische kranen. 

Van regendouche tot sunshower

Inloopdouches zorgen voor een open gevoel in de badkamer. Zeker in combinatie met een doorzichtige wand in glas (of melkglas wanneer u wat meer privacy wenst), hebben inloopdouches een bijzonder positief effect op het ruimtelijke gevoel. Wie plaats genoeg heeft, kiest voor een dubbele inloopdouche zodat uw beurt afwachten in de ochtendrush definitief verleden tijd is.

Over douches gesproken: mag het wat meer zijn dan de traditionele douchekop? Een regendouche bijvoorbeeld, die u verwent met het gevoel van een zalige, tropische regenbui. Regendouches zijn er in verschillende soorten en afmetingen, voor de ultieme natuurlijke ervaring. Voor wie meer houdt van de zon dan van de regen, is er de sunshower: een douchecabine met infrarood die tijdens het douchen uw spieren ontspant. 

Bruisende ervaring

Het uitkiezen van een ligbad is een ideale kans om een echte eyecatcher in uw badkamer te integreren. Ook hier zijn de mogelijkheden talrijk: van een authentiek ogend ligbad met pootjes tot een moderne designkuip in het midden van de ruimte, en van een retro kraan met een gouden randje tot een heuse watervalkraan. Natuurlijk staat ook een whirlpool synoniem voor luxueus baden. Bubbels geven uw badervaring een extra dimensie, maar ook afwisselende kleurenverlichting onder water en massagestralen voegen iets extra toe.

Leuke accessoires of extra's kunnen de kers op de taart vormen die uw badkamer volstrekt uniek maken. Denk aan opvallende mozaïektegels of bijzondere spiegels (met verwarming om condensatie te voorkomen!), sfeerverlichting in verschillende kleuren of speakers die voor ontspannende muziek zorgen. Maar ook luxueuze zeeppompjes en een badplank met kaarsjes kunnen prachtige aanvullingen zijn voor uw luxebadkamer.