Zo stelt u de perfecte barkast samen

barkast vanderbuild luxevastgod tips

Wie graag gasten over de vloer krijgt, heeft steevast een lekker wijntje klaarliggen of een fles bubbels koel staan. Maar af en toe mag het ook wat meer zijn, niet waar? Er is immers niets leuker dan uw bezoek te plezieren met een origineel aperitief, een verrassende cocktail of een buitengewoon digestief. Deze barkast essentials helpen u alvast op weg!

Wodka, de veelzijdige klassieker

Van wodka wordt weleens gezegd dat het een blank canvas is voor het creëren van een geslaagde cocktail. Dat heeft veel met de veelzijdigheid van het drankje te maken, waardoor het zich prima leent tot allerhande combinaties. Of u nu houdt van zoet of bitter, van complex of van net heel simpel, met wodka kan u alle kanten uit. De bekendste wodka-klassiekers zijn de Screwdriver met sinaasappelsap, of de hartige Bloody Mary met onder meer tomatensap en tabasco. Lekker pittig!

 

Gin: een onmisbaar icoon

Wie kent ‘m niet, de gin & tonic? Deze beroemde cocktail is bij ons al jaren ongelooflijk populair en staat dan ook in verschillende varianten op de kaart van elke zichzelf respecterende bar. Houdt u van gin met een erg frisse smaak, denk dan aan merken als Tanqueray of Gordon’s. Liever uitgesproken florale toetsen? Dan is Hendrick’s misschien wel uw merk. Andere bekende gins zijn Bulldog en Bombay, die allebei erg zacht van smaak zijn, en de ultieme Britse klassieker Beefeater, die erg droog en krachtig is.

 

Maar hoe lekker een gin & tonic ook is, het zou zonde zijn om de vele andere mogelijkheden van gin niet te benutten. Waarom kiest u eens niet voor de klasse van een Dry Martini met vermout? Of houdt u meer van het verfrissende effect van een Gin Fizz, met citroensap, suiker en bruiswater? Een extra tip: dat laatste kan u ook vervangen door prosecco. Da’s pas gin-ieten!

 

Rum

Wit, goud of bruin, rum mag in geen enkele barkast ontbreken. Wie aan rum denkt, denkt meteen aan een frisse mojito of een Cuba Libre (met cola), maar uiteraard kan u ook heel wat origineler voor de dag komen. Waarom serveert u uw gasten geen Strawberry Kiwi-Daiquiri, een zoete cocktail met limoen, suiker of siroop, aardbeien en kiwi? Liefhebbers van granaatappel, moeten zeker eens de knalrode Pomegranate Prosecco een kans geven.

 

De diversiteit van een digestief

Na een heerlijk diner, kan een digestief de avond helemaal compleet maken. Hier in België denken we dan vaak aan een glaasje whisky of cognac, maar er zijn nog heel wat andere drankjes die de spijsvertering bevorderen en minstens even lekker smaken. Zo heeft een Fransman naast zijn cognac ook steeds een fles armagnac en calvados in huis, kan een Italiaan niet zonder zijn limoncello en amaretto en nipt een Amerikaanse levensgenieter graag van zijn glaasje bourbon. En de Antwerpenaar, die zweert natuurlijk bij een Elixir d’Anvers!

 

Met deze essentiële flessen in uw barkast, zijn alle klassiekers alvast vertegenwoordigd en kunt u bovendien heel wat kanten uit om uw gasten te verrassen met een originele cocktail. Schenken, shaken en serveren maar!

De geschikte trap voor elk interieur
19 December 2018

De geschikte trap voor elk interieur

Zoekt u de perfecte trap voor uw renovatie of bent u uitgekeken op uw huidige trap? Dan helpen wij u graag op weg om een weloverwogen keuze te maken binnen het royale aanbod. Er bestaan dezer dagen legio vormen, talrijke leuningen en een onbeperkt aantal creatieve opslagmogelijkheden. Een overzicht van de voornaamste trends.

Lees meer
Moderne haardvuren: revival van een authentieke sfeermaker
19 December 2018

Moderne haardvuren: revival van een authentieke sfeermaker

Wanneer buiten de temperaturen naar beneden duiken, gaat binnen de gezelligheid de hoogte in. De herfst en de winter, dat zijn ook zachte dekentjes, brandende kaarsen en… een knetterend haardvuur! Wat is er tenslotte heerlijker dan een open haard aansteken op een gure winteravond en opwarmen aan de zalige gloed van de vlammen?

Lees meer
Breng met een veranda de zon in huis
07 May 2022

Breng met een veranda de zon in huis

Kiezen voor een veranda of orangerie, dat is kiezen voor de zon, het hele jaar door. In de wintermaanden kijkt u uit op een sneeuwwitte tuin, tijdens de lente en de zomer ziet u hoe alles weer in volle bloei komt te staan. Een veranda ademt ontspanning en gezelligheid en is bovendien heel wat makkelijker geplaatst dan u misschien wel denkt. Wij helpen u alvast op weg om de perfecte keuze te maken. 

Lees meer