Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Zo stelt u de perfecte barkast samen

02 oktober 2021

Wie graag gasten over de vloer krijgt, heeft steevast een lekker wijntje klaarliggen of een fles bubbels koel staan. Maar af en toe mag het ook wat meer zijn, niet waar? Er is immers niets leuker dan uw bezoek te plezieren met een origineel aperitief, een verrassende cocktail of een buitengewoon digestief. Deze barkast essentials helpen u alvast op weg!

Image1835866

Wodka, de veelzijdige klassieker

Van wodka wordt weleens gezegd dat het een blank canvas is voor het creëren van een geslaagde cocktail. Dat heeft veel met de veelzijdigheid van het drankje te maken, waardoor het zich prima leent tot allerhande combinaties. Of u nu houdt van zoet of bitter, van complex of van net heel simpel, met wodka kan u alle kanten uit. De bekendste wodka-klassiekers zijn de Screwdriver met sinaasappelsap, of de hartige Bloody Mary met onder meer tomatensap en tabasco. Lekker pittig!

Gin: een onmisbaar icoon

Wie kent ‘m niet, de gin & tonic? Deze beroemde cocktail is bij ons al jaren ongelooflijk populair en staat dan ook in verschillende varianten op de kaart van elke zichzelf respecterende bar. Houdt u van gin met een erg frisse smaak, denk dan aan merken als Tanqueray of Gordon’s. Liever uitgesproken florale toetsen? Dan is Hendrick’s misschien wel uw merk. Andere bekende gins zijn Bulldog en Bombay, die allebei erg zacht van smaak zijn, en de ultieme Britse klassieker Beefeater, die erg droog en krachtig is.

Maar hoe lekker een gin & tonic ook is, het zou zonde zijn om de vele andere mogelijkheden van gin niet te benutten. Waarom kiest u eens niet voor de klasse van een Dry Martini met vermout? Of houdt u meer van het verfrissende effect van een Gin Fizz, met citroensap, suiker en bruiswater? Een extra tip: dat laatste kan u ook vervangen door prosecco. Da’s pas gin-ieten!

Rum

Wit, goud of bruin, rum mag in geen enkele barkast ontbreken. Wie aan rum denkt, denkt meteen aan een frisse mojito of een Cuba Libre (met cola), maar uiteraard kan u ook heel wat origineler voor de dag komen. Waarom serveert u uw gasten geen Strawberry Kiwi-Daiquiri, een zoete cocktail met limoen, suiker of siroop, aardbeien en kiwi? Liefhebbers van granaatappel, moeten zeker eens de knalrode Pomegranate Prosecco een kans geven.

De diversiteit van een digestief

Na een heerlijk diner, kan een digestief de avond helemaal compleet maken. Hier in België denken we dan vaak aan een glaasje whisky of cognac, maar er zijn nog heel wat andere drankjes die de spijsvertering bevorderen en minstens even lekker smaken. Zo heeft een Fransman naast zijn cognac ook steeds een fles armagnac en calvados in huis, kan een Italiaan niet zonder zijn limoncello en amaretto en nipt een Amerikaanse levensgenieter graag van zijn glaasje bourbon. En de Antwerpenaar, die zweert natuurlijk bij een Elixir d’Anvers!

Met deze essentiële flessen in uw barkast, zijn alle klassiekers alvast vertegenwoordigd en kunt u bovendien heel wat kanten uit om uw gasten te verrassen met een originele cocktail. Schenken, shaken en serveren maar!

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.