De belangrijkste maatregelen uit de Van der Build Corona-gids

Coronamaatregelen Van der Build

Het Corona-virus blijft helaas nog steeds invloed uitoefenen op onze leefwereld. Bij Dewaele Vastgoedgroep vinden we het belangrijk om de gezondheid van onze klanten en medewerkers voorop te blijven plaatsen. Lees hieronder de belangrijkste maatregelen die genomen worden ten opzichte van Corona.  

Opleiding medewerkers

Onze medewerkers nemen bij elk bezoek de nodige richtlijnen rond social distancing en hygiëne in acht. Hiervoor werd vanuit onze groep aan elke medewerker een opleiding gegeven over hoe contacten veilig  dienen te verlopen, volledig in lijn met wat de sectorfederaties van ons verwachten. 

Op kantoor

In elk kantoor werden voorbereidende maatregelen getroffen zodat onze medewerkers en klanten de social distance kunnen respecteren. In elk van onze 39 kantoren werd bovendien een Corona-verantwoordelijke aangesteld. Deze persoon is het aanspreekpunt van onze medewerkers en zal toezien op een nauwgezette toepassing van de maatregelen.

Plaatsbezoeken en afspraken op kantoor

In navolging van het Ministerieel Besluit van 1 november 2020 zijn plaatsbezoeken voorlopig aan een aantal strengere regels onderworpen: 

  • Plaatsbezoeken met professionelen kunnen nog steeds doorgaan in aanwezigheid van de vastgoedmakelaar;
  • Plaatsbezoeken met consumenten kunnen eveneens doorgaan, maar enkel voor zover tijdens het bezoek in de woning niemand anders aanwezig is. Onze vastgoedmakelaars zullen je uiteraard voorbereiden op dit bezoek door zoveel mogelijk informatie over de woning ter beschikking te stellen, en tijdens het bezoek zelf is ook digitale begeleiding via videocall mogelijk. Neem gerust contact op met onze vastgoedmakelaars voor meer uitleg over deze plaatsbezoeken.  

Elke medewerker beschikt over een een ‘on the road veiligheidskit’, waarin oa. handschoenen, mondmaskers, ontsmettingsgel, desinfecterende spray en ontsmettingsdoekjes terug te vinden zijn, zodat wij zowel de veiligheid van onze klanten als van onze medewerkers kunnen garanderen bij plaatsbezoeken of afspraken op kantoor. Voorafgaand aan een plaatsbezoek zal de kandidaat-koper of kandidaat-huurder uitgebreide info ontvangen over de eigendom in kwestie. Daarnaast krijgen al onze klanten voorafgaand aan een afspraak of bezoek steeds een overzicht van de veiligheidsrichtlijnen die van toepassing zijn, oa. door middel van de informatievideo voor plaatsbezoeken zoals door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars opgemaakt. We benadrukken hierbij dat elke bezoeker van een eigendom verplicht een mondmasker dient te dragen. 

Let op:

  • Met ingang van 2 november 2020  werken onze kantoren achter gesloten deuren, en zodoende enkel op afspraak.

Volgende maatregelen zullen telkens nauwkeurig opgevolgd worden: 

  • Bij gevoel van ziekte worden de ingeplande afspraken onmiddellijk geannuleerd;
  • Onze makelaars zullen steeds een mondmasker dragen;
  • We respecteren ten allen tijde 1,5 m afstand;
  • Elke bezoeker dient verplicht een mondmasker te dragen. 

Ook van u vragen we om bovengenoemde maatregelen zoveel als mogelijk op te volgen, zodat iedereen in goede gezondheid blijft verkeren.
 

We hopen jullie allemaal opnieuw verder te mogen helpen met uw vastgoeddroom. Stay safe!