De beste audiosystemen voor een moderne woning

speakers in moderne woning

Met een streepje muziek brengt u meteen extra sfeer in huis. Een lekker krakende jazzplaat op zondagochtend of een feestelijke afspeellijst tijdens een etentje met vrienden? Met de nieuwste generatie audiosystemen, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Het actuele aanbod van speakers en audiosystemen maakt het makkelijker dan ooit om alle mogelijk genres en artiesten in huis af te spelen, en dat in absolute topkwaliteit. Een rijkelijk gevuld cd-rek aan de muur of een uitgebreide vinylcollectie in de kast is daarvoor al lang niet meer nodig. Dankzij de audiosystemen van vandaag speelt u immers heel makkelijk uw favoriete nummers af via streamingdiensten zoals Spotify, Deezer of Apple Music.

Het oog wil ook wat

Uw oren verwennen is één ding, maar het oog wilt natuurlijk ook wat. U bent op zoek naar een warm en kamervullend geluid, maar ook een discreet, elegant design? Dan moet u bij de draadloze speakers van bijvoorbeeld Bose of Sonos zijn. Deze luidsprekers hebben weliswaar een stroomkabel, maar ze vereisen geen snoer dat hen met een versterker verbindt. Daardoor zien ze er niet alleen erg modern uit, ze zijn ook erg makkelijk te verplaatsen naar waar u maar wil.

Zowel met Bose als met Sonos haalt u een echt stijlicoon in uw villa. Hun look is minimalistisch, met zo weinig mogelijk zichtbare knoppen. Dankzij de bluetooth- of wifiverbinding bedient u de speaker immers van op afstand, met een afstandsbediening of via een app op uw smartphone. Meer en meer modellen zijn zelfs uitgerust met stembediening, voor nog meer gebruikscomfort.

Andere kamer, andere muziek

Plaatst u verschillende speakers in de verschillende ruimtes van uw exclusieve villa? Dan kunt u elk toestel aan een aparte afspeellijst koppelen, zodat alle kamers op hetzelfde moment toch andere muziek afspelen. Ook voor wie geen afscheid kan nemen van zijn cd’s of lp’s, bieden draadloze audiosystemen een gepaste oplossing. Een platen- of cd-speler kunt u met de juiste verbindingskabel immers heel eenvoudig aan uw speakers koppelen.

Wie een stapje verder wil gaan, kiest meteen voor een smart speaker die nog veel méér doet dan alleen muziek afspelen. Met toestellen als de HomePod van Apple, Alexa van Amazon, Google Home of Facebook Portal doet u online aankopen, verstuurt u berichten en beheert u al uw sociale netwerken. Binnen enkele jaren zijn deze slimme luidsprekers wellicht niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven.