De buitenkeuken: breng de bruisendste plek van uw huis naar buiten

Buitenkeuken

De keuken is het kloppende hart van uw woning, de plaats waar iedereen samenkomt en waar u uren doorbrengt om de lekkerste maaltijden klaar te maken. Maar tijdens de zomermaanden spendeert u toch liefst zo veel mogelijk tijd buiten? Het beste van deze twee werelden combineren, doet u door te kiezen voor een buitenkeuken. Geniet van het mooie weer én van gezellig koken met de rest van het gezin.

Speel met stijlen

Net zoals gewone keukens, bestaan buitenkeukens in uiteenlopende stijlen. U kan uw buitenkeuken volledig afstemmen op de stijl van uw tuin of op het interieur van uw villa, maar evengoed kan u kiezen voor een contrasterende stijl. Klassiek binnen en modern buiten? Waarom niet! Maar u kan het verschil ook subtieler uitspelen. Een buitenkeuken in een industriële stijl kan bijvoorbeeld complementair zijn aan uw moderne woning, maar toch helemaal anders.

Verwen uzelf met luxueuze extra’s

Een buitenkeuken is de uitgelezen manier om uw bestaande keuken uit te breiden met enkele nieuwe toestellen en extra functies. Rust ze uit met een uitgebreide bar om frisse cocktailavonden te organiseren, voorzie een grill of zelfs een teppanyakiplaat om hapjes te bereiden terwijl uw bezoek toekijkt. Niets is leuker dan samen met uw gezelschap van uw bereidingen te kunnen genieten. Kies daarom een grote loungeset uit, zodat u languit met vrienden of familie kan profiteren van lange zomeravonden. Een authentieke tuinhaard zorgt ervoor dat u de hele avond lang van de warmte én de warme sfeer geniet.

Meer smaak, minder zorgen

Wie zomer zegt, zegt… barbecue! Bij een complete buitenkeuken kan een high-end barbecue dan ook niet ontbreken. Wilt u uw vleesbereidingen een perfecte smokey flavour geven? Bekijk dan zeker de mogelijkheid om een big green egg te plaatsen. Door de precieze temperatuurregeling van dit toestel bereidt u een perfecte côte à l’os of de smeuïgste appeltaart als dessert. Low and slow grilling zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt en meer smaak krijgt, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de juiste cuisson.

Onbetaalbare quality time

Dankzij uw stijlvolle buitenkeuken wordt iedere walking dinner ‘talk of the town’. U mist geen seconde van de festiviteiten en uw gasten zien van op de eerste rij hoe alle heerlijke hapjes vers bereid worden. Zelfs een authentieke pizzaoven hoeft niet langer een droom te zijn. Een zomers verjaardagsfeestje voor uw kinderen gepland? Voortaan gebeurt alles gewoon buiten en blijft uw huis gevrijwaard van plakkerige kinderhanden. Gedaan met over en weer lopen naar de koelkast en de kinderen uit het oog verliezen.

Een volledig uitgeruste buitenkeuken is in de eerste plaats een manier om nog meer van uw tuin te genieten. Maar ze doet ook de waarde van uw woning exponentieel stijgen. Wilt u de luxueuze lijn nog verder doortrekken? Met deze tips creëert u dezelfde luxe ook in de rest van uw tuin.