Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

d'Hanins de Moerkerke, waar oud en nieuw hand in hand gaan

17 april 2019

Het decennialange leegstaande stadspaleis ‘d’Hanins de Moerkerke’, genoemd naar de gelijknamige adellijke Brugse familie, aan de Brugse Coupure zal nieuw leven ingeblazen worden door een projectontwikkelaar.

27674

Majestueus wonen met en rijke geschiedenis

Het uitzonderlijke monument van 1765 zal plaatsmaken voor 9 schitterende appartementen, en zal aangevuld worden met een nieuw bouwvolume van 4 nieuwbouwappartementen en 4 nieuwbouwwoningen. Deze toevoeging, die opgetrokken wordt in de tuin, zal volledig geïntegreerd worden in het straatbeeld, en zal tegelijk een complementair tegengewicht vormen voor het karaktervol monument, waardoor de site van D’hanins de Moerkerke zal blijven uitblinken in sfeer, klasse en grandeur.

Indeling van de site

Met behoud van eigenheid en karakter zal begonnen worden aan de nieuwe, duurzame invulling van dit unieke project. Per vleugel en per verdiep zal één wooneenheid gecreëerd worden: de zijvleugels zullen plaatsmaken voor kleinere appartementen, terwijl de grotere appartementen zullen ondergebracht worden in de hoofdvleugel. U kan hier bovendien, op een idyllische ligging in Brugge, genieten van een gemeenschappelijke tuin met doorzichtige tuinafsluiting, zodat u verzekert blijft van een uniek zicht op de Brugse reien.

In deze groene buitenruimte beschikt u - dankzij de afsluiting met verticale spijlen - over een ongeziene privacy, waardoor de luxueuze en rustige woonbeleving van de site volledig doorgetrokken wordt. Bovendien kan je hier, midden in de stad, gebruik maken van een ondergrondse parkeergarage: pure luxe in een historische en bruisende stad als Brugge.

Architecturale parel

Dit bijzondere stadspaleis, dat beschermd is sinds 1982, bestaat uit een haakse hoofdvleugel tussen de Witteleertouwersstraat en de Coupure, en twee zijvleugels. De architecturale parel zal volledig gerenoveerd worden zodat de originele grandeur van weleer kan zegevieren. De spectaculaire gevel met traveeën en een fronton, de symmetrische opbouw en andere classicistische elementen zullen volledig in ere hersteld worden, net als het schitterende interieur met een originele plankenvloer met luipaardprint, schitterende lambriseringen en decoratieve elementen.

De toekomst

Deze iconische site was jarenlang slachtoffer van leegstand en vormde een doorn in het oog van vele Bruggelingen. Daar komt heel binnenkort verandering in dankzij de herbestemming van het beschermde herenhuis en de creatie van een nieuw bouwvolume, waar gekozen werd voor de geslaagde combinatie van hedendaags comfort met authentiek erfgoed van onschatbare waarde. D’hanins de Moerkerke creëert aldus een geschiedenis waar u zich thuis voelt. Wij zijn er klaar voor, u ook?

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.