Dressing to impress: een droom van een inloopkast

luxe inloopkast - Van der Build

Een luxueuze dressing om uw indrukwekkende garderobe uit te stallen, van prachtige jurken en strakke maatpakken tot schoenen, horloges en juwelen. Klinkt als een droom, toch? Neen hoor, die nog onbenutte kamer of extra ruimte kan perfect omgetoverd worden tot uw eigen stijlvolle en schitterende inloopkast. Nooit meer zoeken naar die ene blouse of dat glamoureuze paar schoenen, in één oogopslag vindt u meteen wat u zoekt!

Een avondje uit of een chique gala voor de boeg? Vertoef dan in alle rust en comfort in uw eigen dressing, kies de juiste look, neem een glaasje bubbels erbij en maak er een heerlijk verwenmoment van. We inspireren u graag met enkele trends en mogelijkheden voor het creëren van uw droomdressing.

Vormen en stijlen in alle kleuren

Een ruime en luxueuze dressing bestaat natuurlijk in alle vormen, kleuren en stijlen. Alles hangt af van uw persoonlijke voorkeur en verwachtingen. Wilt u het kledingparadijs voor u alleen dan kan u het aankleden naar eigen weelderige smaak en comfort. Deelt u uw luxe dressing met uw partner dan houdt u best rekening met een stijl die voor jullie beiden werkt. Zo kunnen jullie allebei genieten van een heerlijk “dress to impress”-moment. 

Enkele stijlen die tot de verbeelding spreken:

  • Een boetiek dressing waar elk kledingstuk of accessoire volledig tot zijn recht komt en mooi uitgestald is.
  • Een minimalistische dressing waarbij u steeds het overzicht bewaart en u volledig tot rust kan komen.
  • Een klassiek ogende dressing
  • Een modern en strak design
  • Een boudoir dressing, intiem en vrouwelijk
  • Een vintage dressing, ook geschikt als echte gentleman ’s grooming ruimte

Wat kleuren betreft, is de trend steeds meer opvallende kleuren of prints als accentmuur gecombineerd met rustige tinten en materialen voor de kasten en het meubilair.

Een luxe dressing moet natuurlijk heerlijk aanvoelen en comfortabel zijn. U moet er kunnen rondwandelen op blote voeten en tot rust kunnen komen. Een zachte vloerbekleding kan u bijvoorbeeld een tenenkrullend gevoel geven, maar een donker houten vloer oogt dan weer chic en straalt klasse uit. Een mooie betegelde vloer, met of zonder print, kan dan weer een verkoelend effect hebben.

Lumineus design

Een dressing fit for the spotlights of net een romantische sfeer die aansluit bij de intimiteit van uw slaapkamer. Ook met verlichting kan u de juiste setting bepalen. Spots zijn bijvoorbeeld de perfecte verlichting voor het kiezen van de beste outfit, maar een kroonluchter of designer lamp geeft net dat tikje Old Hollywood Glam. Voor een optimale verlichting met de juiste sfeer combineert u deze laatste wel best met een andere lichtbron. 

Warm en neutraal licht is dan weer wel een grote vereiste als u het maximum wil halen uit uw luxe dressing room. Zo staat u niet voor verrassingen wat betreft de kleur van uw make-up en kleding.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Een trend die niet meer weg te denken is in een luxe dressing voor vrouwen is natuurlijk de vanity mirror, het perfecte meubelstuk voor een chic vintage designer dressing. Beeldt u even in: na een heerlijk ontspannend bad, in badjas uw prachtige dressing in waar uw make-uptafel op u wacht, sfeervol verlicht, muziekje op de achtergrond…

Een ander onmisbaar item voor uw luxueuze walk-in closet is de chaise longue, u weet wel, die elegante, heerlijke lounge stoel of sofa. Perfect voor een gezellig dress up moment met uw vriendinnen voor een avondje uit, maar ook een handige plek om outfits en accessoires op klaar te leggen. 

Niet langer achter gesloten deuren

Een inloopkast badend in luxe is een privéruimte waar u zich in alle rust kan klaarmaken, toch is een open structuur de trend voor luxe dressings. De dressing wordt dan aansluitend aan de slaapkamer of badkamer gemaakt. Ook voor de kasten en lades zelf wordt er vaker geopteerd voor een open structuur.

Een mooi en op maat ontworpen vouwscherm kan dan weer wat meer privacy geven bij het omkleden in een open dressing. Bovendien draagt zo’n kamerscherm bij tot de intieme en luxueuze sfeer van de dressing ruimte.

Like fine wine

Er wordt wel eens gezegd dat de dressing het vrouwelijk equivalent is van een man cave. Naast make-up, een grote verzameling schoenen en handtassen, is het dan ook niet verwonderlijk dat het kledingparadijs ook voorzien wordt van een wijnkoeler. Een heerlijk glaasje bubbels of wijn maakt het opdoffen immers eens zo leuk en ontspannend. Cheers!