Luxueuze tuinmeubelen: de kers op uw terras-taart

luxe tuinmeubelen - Van der Build

Een terras is pas compleet met een set tuinmeubelen die perfect aansluit bij uw stijl en persoonlijkheid. Bovendien zijn luxe tuinmeubelen een unieke kans om uw interieurstijl door te trekken naar de tuin. De zomer wordt nog zwoeler en uw cocktail smaakt ongetwijfeld nog lekkerder in uw zelf gecreëerde loungehoek.

Instant vakantiegevoel

De voordelen van een stijlvolle tuinset zijn anno 2021 aantrekkelijker dan ooit. U kan er immers een zonnige loungehoek mee creëren voor u en uw familie, die voor een instant vakantiegevoel zorgt in uw eigen thuis. Dankzij uw luxueuze tuinmeubelen kan u ook in alle veiligheid vrienden ontvangen deze zomer. 

Werkt u vaak thuis? Dan is een tuinmeubelset zelfs een potentieel buitenkantoor. Werkuren kloppen in de heerlijke buitenlucht, wie zou er niet voor tekenen? Bovendien garandeert een hoge tuintafel die dienst doet als standing desk u een gezonde, ergonomische houding.

Bepaal uw stijl

De best mogelijke stijl van uw nieuwe terrasmeubelen? Neem even een kijkje naar uw eigen interieur, achtergevel en eventueel uw poolhouse, en de vraag is beantwoord. Rustieke tuinmeubelen in (teak)hout met lekker dikke kussens passen bijvoorbeeld perfect bij een klassiek interieur en een traditionele bouwstijl. Kies bij voorkeur voor warme, natuurlijke tinten, ze zullen voor een rustgevende sfeer zorgen. Anderzijds kunnen contrasterende kleuren uw terras extra elan en dynamiek geven. Vooral in een tuin met weinig planten kan dit een bijzonder leuk effect hebben.

Moderne eyecathers 

Woont u in een moderne villa, met strakke lijnen en eigentijdse materialen? Dan is een moderne eyecatcher met een slanke, open look misschien wel exact wat uw terras nodig heeft. Aluminium loungesets zijn er in allerlei trendy kleuren, waar u ook bij minder zonnig weer vast en zeker blij van wordt. Zelfs aluminium met een houtprint is mogelijk, voor wie toch graag een natuurlijke toets wilt behouden. Nog een groot voordeel van aluminium: het is bijzonder licht en erg makkelijk te onderhouden. 

Design met iets extra

Moderne tuinmeubelen vallen niet enkel op met hun knappe designs, ze hebben vaak ook iets extra te bieden. Innovatieve lounge tafeltjes of ligbedden met ingebouwde LED-verlichting bijvoorbeeld, die extra sfeer brengen op zwoele zomeravonden. Of wat dacht u van een terrastafel met een geïntegreerd haardvuur? Vuurtafels zijn bijzonder hot, letterlijk en figuurlijk!

Mag het wat meer zijn? 

Nog op zoek naar de finishing touch die uw tuinset helemaal af maakt? Kijk dan zeker eens naar de verschillende accessoires waarmee u uw terras mee kan aanvullen. Minimalistische design speakers die voor zwoele deuntjes zorgen, terwijl een zweefparasol zachtjes boven uw hoofd wiegt, is er iets ontspannender dan dat? Maar er is nog veel meer: voetenbankjes, zachte buitentapijten, een hangmat met frame, een draagbare lantaarn voor extra sfeerverlichting tijdens de late uurtjes… U kan er zelf mee aan de slag om het terras van uw dromen samen te stellen. Wat een zonnig vooruitzicht!

Zin om tijdens de zomer écht het maximum uit uw tuin en terras te halen? Met een buitenkeuken hoeft u zelfs het huis niet meer in om uw glas  bij te vullen of een snack klaar te maken! Meer buitenkeukenideetjes lees je hier.