Moderne haardvuren: revival van een authentieke sfeermaker

haardvuren in exclusieve huizen

Wanneer buiten de temperaturen naar beneden duiken, gaat binnen de gezelligheid de hoogte in. De herfst en de winter, dat zijn ook zachte dekentjes, brandende kaarsen en… een knetterend haardvuur! Wat is er tenslotte heerlijker dan een open haard aansteken op een gure winteravond en opwarmen aan de zalige gloed van de vlammen?

Een knisperend haardvuur creëert een zalige, rustgevende sfeer in type woning, van een herenhuis tot een moderne villa of een trendy appartement. De klassieke open haard heeft zich immers perfect aangepast aan de noden en de smaak van de moderne consument.

Eigentijdse look

Designtrends en innovatieve technologie hebben het gamma van haardvuren grondig vernieuwd. Vandaag valt een schouw niet op met een sierlijke façade, maar legt ze met haar strakke lijnen de focus bij de echte blikvangers: de vlammen. Binnenin zorgt het metalen kader van een eigentijdse inbouwhaard voor een elegante look die helemaal aansluit bij uw eigentijdse interieur.

Vrijstaande eyecatchers

Beschikt uw villa niet over een schouw? Met een moderne vrijstaande haard kan u toch genieten van een authentiek haardvuur. Het grote voordeel van vrijstaande haarden is dat ze overal in de kamer kunnen geplaatst worden. Wat denkt u van een modieuze kachel als eyecatcher in uw zithoek? Of centraal in de woonkamer, als verdeler van de ruimte? Ga nog een stapje verder met een stijlvolle hanghaard in de badkamer, voor de ultieme relaxatie.

Voorrang aan comfort en veiligheid

Bij een modern haardvuur staat comfort centraal. Wie lekker onderuit zit in de sofa hoeft zich niet te verplaatsen, maar regelt het haardvuur van op afstand dankzij een ingebouwde thermostaat. Wilt u nog meer gebruiksgemak, kies dan voor de luxe van een gashaard. Met een afstandsbediening of zelfs via een app op uw smartphone bedient u de sterkte van de vlammen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het bijvullen van de houtblokken en het onderhoud achteraf.

Omdat veiligheid belangrijker is dan ooit, kan u een inbouwhaard op verschillende manieren afsluiten. Met een stijlvolle glazen draaideur of een verticale liftdeur die u kan omhoogschuiven zodat ze volledig uit het zicht verdwijnt, beschermt u uw vloer of tapijt tegen assen en kleine stukjes smeulend hout.

Wie dacht dat een haardvuur niet past in een modern interieur, heeft het duidelijk aan het verkeerde eind. Meer dan ooit combineert een open haard tijdloze charme met eigentijdse luxe.