Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

“Een interieur is een gepersonaliseerd totaalpakket geworden”

19 april 2022

Luxueus wonen staat meer dan ooit voor gepersonaliseerd wonen. Een nieuwe keuken of een opfrissing van een luxe-interieur staat in 2021 dan ook gelijk aan een zorgvuldig samengesteld pakket dat de smaak en persoonlijkheid van de klant perfect weet te vertalen naar een 100% unieke woonbeleving. Met Stéphanie Delanote van Obumex, de specialist in high-end keukens en totaalinrichtingen, nemen we een kijkje naar wat klanten belangrijk vinden in 2021.

VDB jan blog obemux Blog V02

De wensen en verwachtingen over wonen zijn doorheen de jaren enorm geëvolueerd. Het West-Vlaamse familiebedrijf Obumex, waar oprichter Eli Ostyn reeds in 1960 zijn eerste keukens en meubilair ontwierp, evolueerde al die tijd mee. Van een keukenbouwer ontpopte het bedrijf zich tot een specialist in totaalinrichtingen en high-end renovaties, die de harten van designliefhebbers veroverde dankzij samenwerkingen met befaamde Belgische architecten.

2020 09 10 OBUMEX5397 0

Ultiem vakmanschap en tijdloze elegantie

“Vakmanschap in maatwerk, personalisatie en tijdloze elegantie zijn een heel belangrijk onderdeel van exclusieve interieurs”, vertelt Stéphanie. “Onze klanten willen zelf hun eigen meubelen selecteren of ontwerpen met onze hulp, zodat hun interieur hun persoonlijkheid uitstraalt. Daarom biedt Obumex een totaalpakket aan dat volledig op maat is.”

“Veel van onze productie is handwerk, dus dat geeft ons veel mogelijkheden om te personaliseren.”
- Stéphanie Delanote - Obumex

Wat de vaakst voorkomende eisen zijn bij dit soort projecten? Klanten hechten veel waarde aan duurzaamheid en vakmanschap, dat bovendien helemaal op maat wordt uitgevoerd. Ze gaan op zoek naar authenticiteit en willen een eindresultaat dat volstrekt uniek is. “Een gepersonaliseerd karakter streven we bij Obumex sterk na. Signature keuken of interieurs kunnen als inspiratie dienen, maar we werken ze steeds uit volgens de persoonlijke wensen van de klant. Veel van onze productie is handwerk, dus dat geeft ons veel mogelijkheden om te personaliseren.”

2020 06 18 WOW2593

Back to basics met duurzame materialen

Volgens Stéphanie is er een duidelijke ‘back to basics’ trend zichtbaar in de wereld van luxueuze interieurs. “De terugkeer naar warme minimalistische designs is vandaag sterk aanwezig”, vertelt ze. “Ter illustratie: in 1996 ontwierp de Britse architect John Pawson een minimalistische keuken voor Obumex die ons op de internationale kaart zette. De iconische Pawson keuken is een toonbeeld van visuele eenvoud en nog steeds erg populair. Daarom krijgt ze in 2021 een re-edition.”

“Die eenvoud vormt een perfecte combinatie met authenticiteit en duurzaamheid. Een luxueuze afwerking geeft die duurzame materialen vervolgens een extra opwaardering”, legt Stéphanie uit. De ecologische look and feel van hout, die een directe connectie met de natuur biedt, blijft belangrijk. “Maar ook metaal en edele materialen doen het erg goed”, aldus Stéphanie. “Denk bijvoorbeeld aan metalen wandkasten die worden afgewerkt om een warme look te creëren, of het gebruik van natuursteen voor een tijdloos effect.”

06132019 Obumex Willy Rizzo Rue Marboeuf Paris Annick Vernimmen 051 1

De veelzijdigheid van een 'no-kitchen'

Niet alleen de gebruikte materialen zijn trendgevoelig, ook in de manier waarop we onze woning indelen zien designers voortdurend tijdgebonden variaties. In het corona-jaar 2020 steeg de vraag naar home offices heel sterk en werd duidelijk hoeveel belang mensen hechten aan veelzijdigheid. “We zien nu vaak keukens in combinatie met een open leefruimte”, legt Stéphanie uit. “Maar ook het ‘no-kitchen’ concept wint aan populariteit. Hierbij gaat een keuken met een minimalistisch design als het ware op in de rest van het interieur. De keuken wordt naadloos geïntegreerd in bijvoorbeeld een omringende bibliotheekkast, en alleen een discrete kraan en spoelbak zijn zichtbaar.”

2020 06 18 WOW2631

Belgisch kwaliteitslabel

De aanpak van Obumex spreekt ook over onze landsgrenzen een groot publiek aan. “België staat internationaal bekend om haar toparchitecten en -ontwerpers. Een keuken van Belgische makelij, dat vinden internationale klanten belangrijk. We werken bij Obumex met onze eigen architecten of eventueel met de architect van de klant. Ook daarin zijn we zeer flexibel.”

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht opslaan Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.