5x stijlvolle dakbekleding

stijlvolle dakbekleding

De kers op de taart van uw woning is… de dakbekleding! Maar welk type dakbedekking past uw woning nu eigenlijk als gegoten? Graag zetten wij zes populaire keuzes op een rijtje, van klassieke leien dakpannen en authentiek rieten dak tot strakke roofing of zelfs een architecturale daktuin.

Op elk dakje past een... dakpannetje

Dakpannen, gemaakt van klei of cement, zijn de populairste keuze in België. Omdat er een brede waaier aan kleuren, profielen en formaten bestaat, passen dakpannen dan ook op elk type woning, van luxe nieuwbouwappartement tot Spaanse villa’s. Bovendien zorgen ze voor een gezond binnenhuisklimaat, omdat de buitenlucht onder en door de dakpan circuleert.

Wenst u dakpannen bovenop de bestaande dakbekleding te laten installeren? Dan gaat u voor metalen dakpanplaten. Dit zijn aluminium of stalen platen waarop dakpannen samengebonden zijn. Een snelle montage en hoge isolatie verzekerd! 

Van een leien dakje

Fan van natuursteen? Dan bent u dat vast ook van leien dakpannen, dé keuze bij uitstek voor een opgeknapte historische hoeve. Natuurleien zijn duurzaam, weerbestendig en isolerend. Of u nu kiest voor zwarte leien met een veel textuur of gladde, zwartblauwe leien, natuurleien geven uw eigendom net dat tikkeltje extra.   

Moderne roofing

Plaatst u uw zonnepanelen of zonneboiler voor uw zwembad graag uit het zicht, zoals op het dak? Dan bedekt u uw dak best met roofing van bitumen of EPDM (synthetisch rubber). Een mooie afwerking zorgt voor een strak ogend resultaat met een hoge esthetische waarde. Erg populair bij moderne villa’s.

Onder een rieten dak

De charme van een strooien dak is niet te onderschatten. Het geeft uw villa een authentieke, ambachtelijke look en zorgt voor een mooi evenwicht tussen klassiek en modern. Om dan nog maar te zwijgen over de hoge isolatiewaarde. Dat uw parel gemakkelijker in vlammen opgaat, hoeft u niet te vrezen. Dankzij een schroefdak, waarbij het riet op een dichte, geïsoleerde ondergrond wordt geschroefd, krijgt vuur in het gepakte riet geen zuurstof en dus geen kans. 

Van groendak tot daktuin

Bent u een echte natuurliefhebber? Of bent u zelfs als stadsbewoner gepassioneerd door tuinieren? Dan is een groendak of tuindak een droom die uitkomt. Gaat u voor een intensief groendak waar kruiden, grassen en zelfs bomen op groeien zodat u naar hartenlust kan tuinieren en genieten van uw tuin op niveau? Of houdt u het op een extensief groendak, begroeid met vetplanten, mossen en kruiden? Laat uw hart en groene vingers spreken. 

Kijk tussen ons aanbod en kies het dak van uw dromen voor boven uw hoofd. Of contacteer ons voor een zoektocht op maat.