Verwelkom de zomer op uw luxueuze dakterras

Dakterras

Een dakterras is dé manier om zonder tuin toch volop van de buitenlucht te genieten. Van een intiem etentje in open lucht tot eindeloos keuvelen met vrienden onder de sterrenhemel, een dakterras opent een wereld van mogelijkheden. Hoe u maximaal kan genieten van dat zonnige plekje op het dak, leest u hier.

Ieder jaar kijken we hier in België weer reikhalzend uit naar het moment dat de kou achter ons ligt en de temperaturen weer over de drempel van 20°C gaan. Zonder tuin moet u dan al gauw de deur uit om van het mooie weer te genieten, maar wie een dakterras aanlegt, brengt daar meteen verandering in. Waar moet u op letten, en wat zijn de mogelijkheden? We zetten enkele leuke opties op een rij.

Verwelkom de zon!

De belangrijkste reden om een dakterras aan te leggen? Voor heel wat mensen is dat uiteraard de zon! Ook al hebben we hier in België niet meteen een tropisch klimaat, toch loont het de moeite om een dakterras in te richten waar u de zon met open armen kan ontvangen. Een ligstoel of een stijlvolle loungeset kan dan ook niet ontbreken! Vergeet u ook niet om een koelkastje te plaatsen in de nabijheid van uw terras? Dat bespaart u heel wat trappen, wanneer u plots zin krijgt in een fris wijntje. 

En ook al is het u in de eerste plaats om de zon te doen, denk bij de inrichting van uw terras ook aan de schaduw. Met een parasol, grote planten of een automatische zonnewering gunt u uzelf ook wat afkoeling wanneer het net iets té warm wordt.

Feesten onder de sterren

Niets is leuker dan uzelf een heerlijke maaltijd voor te schotelen op uw zonnige dakterras, met z’n tweetjes of met vrienden of familie. Bent u een culinaire levensgenieter? Maak dan van een mooie, uitnodigende tafel het middelpunt van uw terras. Hebt u nog wat ruimte over? Met een barbecue of zelfs een buitenkeuken maakt u het plaatje helemaal compleet!

Maar ook later op de avond is uw dakterras de plek bij uitstek om uw vriendenkring te ontvangen. Zeker wanneer u over een indrukwekkend uitzicht beschikt, kan u op uw terras feestjes organiseren waar uw gasten nog lang van zullen nagenieten. Uit de draadloze speakers klinkt uw voor de gelegenheid samengestelde ‘Rooftop’ playlist, aangepaste Philips HUE buitenverlichting zorgt voor extra sfeer en dankzij uw op maat gemaakte bar komen uw gasten niets te kort. Staat de jacuzzi trouwens al aan?

Genieten in het groen

Om uw dakterras een exotisch tintje te geven, zijn planten een absolute must. Met een gezonde dosis groen, creëert u immers een echt tuingevoel waar u helemaal van tot rust zal komen. Een verzameling kleine plantjes en bloemen, of liever een grote eyecatcher die uw terras pit en persoonlijkheid geeft? Experimenteren is de boodschap, het jaar nadien kan u weer voor iets helemaal anders kiezen. Hebt u groene vingers? Houd dan zeker een plaatsje vrij voor uw eigen kruiden- en moestuin!

Lekker warm, het hele jaar door

De zomer duurt hier bij ons helaas geen twaalf maanden, en dus zal uw dakterras niet het hele jaar door baden in heerlijk warm zonlicht. Gelukkig bestaat er vandaag een ongelooflijk divers aanbod aan terrasverwarmers, in alle mogelijke afmetingen en stijlen. Een traditionele vuurschaal of gezellige vuurkorf zijn heel sfeervol, maar u kan ook opteren voor luxueuze (infrarood) verwarmingselementen die functionaliteit koppelen aan een knap design. Zowel op het vlak van staande heaters als hanglampen zijn de mogelijkheden verrassend uiteenlopend.

Met de juiste inrichting en aankleding, maakt u van uw dakterras een knap verlengstuk van uw woonkamer. Het enige dat u nu nog moet doen, is hopen op een mooie zomer, en dan bent u klaar om de zomer te spenderen in de heerlijke buitenlucht!