Zachte eyecatchers: het effect van een exclusief tapijt

Zachte eyecatchers: het effect van een exclusief tapijt

Een luxueus tapijt is meer dan alleen een decoratief element in uw woning. Met een stijlvol vloerkleed voegt u immers iets bijzonders toe aan de kamer, een extra element waarover uw gasten nog lang na hun bezoek zullen praten. De mogelijkheden zijn eindeloos, gaande van een elegante nordic stijl tot unieke, exotische prints.

De ongeëvenaarde zachtheid van pure wol

Wie aan luxe denkt, komt meteen uit bij de ongelooflijke zachtheid van een tapijt uit pure wol. Wol wordt ook vaak gecombineerd met synthetische vezel om het tapijt sterker te maken en de duurzaamheid te verhogen, maar door te kiezen voor pure wol, haalt u een echte klassieker in huis. Het is niet alleen erg zacht en warm aan de voeten, wol is ook een erg veerkrachtig materiaal dat bovendien van nature brandvertragend en vlekbestendig is.

Vloerkleden met een verhaal

De tijd dat alle tapijten met de hand werden geknoopt, ligt al lang achter ons. Moderne technieken hebben ervoor gezorgd dat de meerderheid van de hedendaagse tapijten machinaal wordt geproduceerd. Toch zijn authentieke, handgeknoopte tapijten vandaag nog steeds erg in trek. Dze tapijten vertellen immers een eigen verhaal, hebben bijzondere specifieke kenmerken en zijn per definitie unieke stukken. Geen twee handgeknoopte tapijten zijn identiek, daarom vormen ze een buitengewoon waardevol onderdeel van uw interieur.

Van oogstrelend oosters tot stijlvol Scandinavisch

Luxueuze tapijten bestaan in alle mogelijke formaten, materialen en stijlen. De stijl die u kiest, kan perfect aansluiten bij de rest van uw interieur. Zo creëert u een rustgevend, harmonieus geheel dat uw persoonlijkheid perfect weergeeft. Maar net zo goed kan u met een opvallend contrast kiezen voor een dynamisch effect, dat uw woning een levendige en onvoorspelbare toets geeft. Moderne Scandinavische interieurstijlen lenen zich perfect voor een verrassende kleurrijke toets, terwijl klassieke interieurs meer tot hun recht komen met tapijten met uitgebalanceerde kleuren, die de sfeer versterken.

Natuurlijke rust

Interieurs worden al eeuwenlang geïnspireerd door etnische motieven, en dat is bij tapijten niet anders. Afrikaanse en Aziatische invloeden zorgen voor tapijten die gekenmerkt worden door biologische materialen en verwijzingen naar de natuur. ‘Nomad chic’ is een interieurtrend met serene aardetinten, ingetogen motieven en veel witruimte die de kalmte van de woestijn symboliseert. Deze tapijtstijl geeft uw interieur een heerlijk rustgevende sfeer.

Moderne metaallook

Een strakke, eigentijdse inrichting verdient een tapijt dat perfect in die minimalistische vibe past. Net daarom zijn tapijten met een metaallook erg populair. Denk hierbij aan vloerkleden met het uitzicht van glimmend koper of warme metalen als gepolijst nikkel. Ook steensoorten zoals graniet en marmer worden alsmaar meer vertaald naar tapijtdesigns. Hun onregelmatige patronen maken het ontwerp boeiend en onvoorspelbaar, wat mooi contrasteert met de strakheid van een modern interieur.
 

Zo creëert u de perfecte wijnkelder
28 October 2019

Zo creëert u de perfecte wijnkelder

Is een heerlijk glaasje rood, wit of rosé voor u het perfecte slot van een hectische dag? Dan is een zorgvuldig ingerichte wijnkelder misschien wel wat nog ontbrak in uw woning. Uw sauvignon blanc, pinot noir of montepulciano smaakt immers nog beter, wanneer hij heeft kunnen rijpen in uw persoonlijke vinotheek.

Lees meer
Woontrends van 2019
18 January 2019

Woontrends van 2019

Wat worden de woontrends die dit jaar in België zullen doorstoten? Vijf vastgoedexperts geven hieronder hun deskundige mening. Zo wordt de gezelligheid van een tuin in ere hersteld en zullen appartementsgebouwen steeds vaker opgefleurd worden met ‘gezonde bacteriën’. (HLN.be, 16 januari 2019) 

Lees meer
De beste audiosystemen voor een moderne woning
19 December 2018

De beste audiosystemen voor een moderne woning

Met een streepje muziek brengt u meteen extra sfeer in huis. Een lekker krakende jazzplaat op zondagochtend of een feestelijke afspeellijst tijdens een etentje met vrienden? Met de nieuwste generatie audiosystemen, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Lees meer