Beveilig uw woning met deze toptechnologie

Technologische beveiliging

Hoe goed is uw huis beveiligd? Als u lang over deze vraag moet nadenken, is de kans reëel dat uw huis nauwelijks beschermd is tegen inbrekers. Nochtans kunnen enkele gerichte technologische ingrepen de kans op een inbraak danig verkleinen.

 

Een enquête van Test Aankoop uit 2019 toonde aan dat de Belg bij een inbraak gemiddeld voor € 4.416 aan spullen kwijtraakt. Dat is een flinke som, zeker als u weet dat de helft van dat bedrag al volstaat om ongewenste bezoekers op afstand te houden. Inbraakpreventiesystemen zijn er in allerlei groottes en categorieën, van eenvoudige tools tot een uitgebreid alarmsysteem dat u online kan beheren.

Een extra oogje in het zeil

Wie aan beveiliging denkt, denkt aan beveiligingscamera’s. De camera’s van vandaag doen veel meer dan een oogje in het zeil houden. Ze staan in verbinding met uw smartphone, zodat u zelf kan meekijken. Of u nu boven in bed ligt of een avondje uit bent, dankzij de in real-time doorgestuurde HD-beelden ziet u meteen wat er in huis gebeurt.  

De nieuwste generatie camera’s gaan nog een stapje verder. Deze toestellen kunnen gezichten herkennen en personen detecteren, zodat ze zelf het onderscheid kunnen maken tussen de poetsvrouw of de buurman die de kat komt eten geven en een inbreker. Merken als Beseye, Google Nest Cam, Amazon Cloud Cam en Arlo koppelen slimme HD-technologieën aan betrouwbaarheid en een stijlvol design.

Slimme verlichting

Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Inbrekers afschrikken nog voor ze uw woning binnendringen, kan u doen met geautomatiseerde binnen- en buitenverlichting. Slimme lichtsystemen als Somfy laten toe om vanop afstand licht te bedienen of te programmeren. Detecteren de sensoren beweging rond uw huis, dan kan u alle lichten laten activeren of een rode Philips Hue alarmlamp laten knipperen om ongewenst bezoek af te schrikken.

Veilig op (digitaal) slot

Een gemiddelde inbreker heeft tussen 10 en 15 seconden nodig om binnen te raken. Uw huis beschermen, begint dus bij een betrouwbaar slot op de deur. Een modern cilinderslot met een SKG-score van minstens 3 sterren is een absolute must. Mag het iets meer zijn? Kies dan voor een hightech slot dat werkt met bluetooth technologie, zoals een August Smart Lock. Dit slot is verbonden met het internet zodat u steeds kan monitoren wie er binnen- en buitengaat, maar ook digitale sleutels aanmaken en doorgeven.

Aan deze digitale sleutels kan u zelfs een strikt tijdsblok toekennen. Komt uw tienerzoon of –dochter steevast te laat thuis na het uitgaan? Kies zelf tot welk tijdstip hij of zij het slot nog kan ontgrendelen. U kan bovendien online checken of u de deur wel goed hebt afgesloten en het met de app vergrendelen.

Uitgebreid alarmsysteem

Het grote voordeel van een uitgebreid alarm is de aansluiting op de alarmcentrale. Wie bereid is om iets meer uit te geven, verzekert zich ervan dat de hulpdiensten meteen weet krijgen van een mogelijke noodsituatie. Een uitgebreid systeem bestaat uit een centraal bedieningspaneel, een netwerk van contactsensoren voor uw deuren en ramen, rook- en bewegingsmelders, raammagneten en natuurlijk een sirene. Bekabelde systemen zijn het meest duurzaam op lange termijn, maar draadloze systemen met een wifiverbinding zijn een pak eenvoudiger te installeren. In beide gevallen is het erg belangrijk dat u uw systeem registreert op de website van de Federale Politie

Technologische beveiligingssystemen worden alsmaar efficiënter, toegankelijker en goedkoper. Wanneer het gaat om het beschermen van uw meest waardevolle bezittingen, is een hightech beveiligingssysteem dan ook alles behalve overbodige luxe.