Zo creëert u de perfecte wijnkelder

Zo creëert u de perfecte wijnkelder

Is een heerlijk glaasje rood, wit of rosé voor u het perfecte slot van een hectische dag? Dan is een zorgvuldig ingerichte wijnkelder misschien wel wat nog ontbrak in uw woning. Uw sauvignon blanc, pinot noir of montepulciano smaakt immers nog beter, wanneer hij heeft kunnen rijpen in uw persoonlijke vinotheek.

Haal het meeste uit uw kwaliteitswijnen

Een eigen wijnkelder is dé perfecte manier om uw wijnen te laten rijpen en het maximum uit hun smaak te halen. Denk aan een perfect geïsoleerde en gezellig ingerichte ruimte waarin u al uw wijnen kan bewaren en natuurlijk... kan proeven! Trakteer uzelf of enkele wijnliefhebbers uit uw vriendenkring op een sfeervolle proeverij, waarbij de complexe smaken van uw favoriete flessen nog meer tot uiting komen, dankzij de rijping in uw persoonlijke wijnkelder. 

Bewaren in ideale omstandigheden

Het grote voordeel van een aparte ruimte om uw wijncollectie in onder te brengen, is dat u er de ideale bewaaromstandigheden kan creëren. Zo bent u zeker van een optimale smaak van uw geliefde flessen. In een wijnkast of de bewaarruimte van uw wijnkelder kan u een constante temperatuur creëren tussen 10°C en 14°C, met een aangepaste vochtigheidsgraad (tussen 50 en 75 %), een goede luchtcirculatie en de juiste duisternis.

Ingericht volgens uw smaak 

Hoe kan u uw wijnkelder het beste inrichten? De mogelijkheden zijn even divers als de druivensoorten die in uw wijncollectie vertegenwoordigd zijn. Trekt u de inrichting van uw woning gewoon door? Of kiest u voor een opvallend contrast, om de eigenheid van deze unieke kamer te benadrukken? Een authentieke Franse look, met decoratieve wijnvaten en druivelaars, staat garant voor pure gezelligheid. Maar een verrassend modern en strak interieur, dat uw wijncollectie in volle glorie tentoonstelt, heeft natuurlijk ook een bijzondere aantrekkingskracht.

Samen genieten

Een flesje wijn openen staat synoniem voor culinaire gezelligheid, die u samen met vrienden of geliefden beleeft. Een wijnkelder die plaats biedt aan voldoende gasten, is dan ook een unieke meerwaarde voor uw woning. Zoals uw terras de perfecte ontvangstplek is op zwoele zomeravonden, is uw wijnkelder het ideale decor om uw vrienden of familie te verwelkomen wanneer de zon niet van de partij is. Regen of zonneschijn, in uw woning is er steeds plaats voor een goed glas wijn.

 

Zo stelt u de perfecte barkast samen
02 October 2019

Zo stelt u de perfecte barkast samen

Wie graag gasten over de vloer krijgt, heeft steevast een lekker wijntje klaarliggen of een fles bubbels koel staan. Maar af en toe mag het ook wat meer zijn, niet waar? Er is immers niets leuker dan uw bezoek te plezieren met een origineel aperitief, een verrassende cocktail of een buitengewoon digestief. Deze barkast essentials helpen u alvast op weg!

Lees meer
De geschikte trap voor elk interieur
19 December 2018

De geschikte trap voor elk interieur

Zoekt u de perfecte trap voor uw renovatie of bent u uitgekeken op uw huidige trap? Dan helpen wij u graag op weg om een weloverwogen keuze te maken binnen het royale aanbod. Er bestaan dezer dagen legio vormen, talrijke leuningen en een onbeperkt aantal creatieve opslagmogelijkheden. Een overzicht van de voornaamste trends.

Lees meer
Breng met een veranda de zon in huis
07 May 2022

Breng met een veranda de zon in huis

Kiezen voor een veranda of orangerie, dat is kiezen voor de zon, het hele jaar door. In de wintermaanden kijkt u uit op een sneeuwwitte tuin, tijdens de lente en de zomer ziet u hoe alles weer in volle bloei komt te staan. Een veranda ademt ontspanning en gezelligheid en is bovendien heel wat makkelijker geplaatst dan u misschien wel denkt. Wij helpen u alvast op weg om de perfecte keuze te maken. 

Lees meer