Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Uw eigen terrashaard: dat is pure winterwarmte!

23 december 2021

Op zwoele zomeravonden is het altijd heerlijk vertoeven op het terras of in de tuin, zelfs tot in de late uurtjes. Jammer dat u die fijne momenten moet missen tijdens de koude herfst- en wintermaanden. Hoewel … Droomt u niet van een winterbarbecue, een kerstdrink bij het haardvuur, omringd door feestelijke sneeuwvlokken? Of een uurtje langer lezen op uw terras in de vroege herfst? Met uw eigen terrashaard kan het allemaal!

Terrashaard

Een 10 voor sfeer en gezelligheid

We leven niet in het meest exotische land ter wereld, maar de gezellige buitenruimte is populairder dan ooit. De tuin of het terras wordt steeds vaker een verlengstuk van de woning. Leuk in de warme seizoenen, zeker als u het combineert met een zwembad of jacuzzi, maar ook later op het jaar met een lekker knisperend vuurtje. Een tuinhaard is niet alleen betoverend om naar te kijken, hij houdt u bovendien warm tijdens die fijne buitenmomenten met vrienden en familie.

Terrashaarden in alle soorten en maten

Droomt u al helemaal weg van deze beschrijvingen? Dan bent u helemaal klaar voor uw eigen buitenhaard. Maar denk vooraf goed na over uw perfecte buitenruimte. Want tuinkachels kunnen sterk verschillen in materiaal, stijl en energiebron. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen tussen terrashaarden:

  • op gas
  • op bio-ethanol
  • met een brandbare gel
  • op hout of kolen

U vindt ze ook in verschillende materialen:

  • gietijzer
  • roestvrij staal
  • klei (zoals de Mexicaanse terrashaard)
  • steen of beton
  • cortenstaal

‘Ja maar, welke moet ik nu kiezen?’ Dat hangt allemaal af van wat u bijvoorbeeld graag ziet, of waar u ‘m precies wil zetten. Zoekt u een buitenhaard met een klassieke uitstraling? Dan is een gietijzeren model een mooie keuze. Houdt u eerder van een strakker design, dan is een terrashaard uit metaal zoals cortenstaal een geweldige optie. Eentje uit roestvrij staal is zeker ook geen slechte keuze gezien de regenval in herfst of winter.

Voelt u meer voor een buitenhaard op hout of kolen? Besteed dan extra aandacht aan het afzuigsysteem, anders heeft u - en uw buren - misschien last van vervelende rook. Wil u liever een schonere manier van stoken? Bekijk dan zeker kachels op bio-ethanol, ze laten geen roet, as of rook achter.

Stoken en koken, de perfecte combinatie

Met een lekker hapje bij uw drankje wordt het zowaar nóg gezelliger aan het vuur. Maar u hoeft uw tuinhuis niet in te duiken, op zoek naar de barbecue: sommige terrashaarden zijn uitermate geschikt om eten op klaar te maken. Een grill of vuurplaat erop en klaar!

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.