Thuiswerken in de tuin: do's en don'ts

tuinkantoor - Van der Build

Lekker met de laptop in de tuin of op het terras, waarom niet? Voor iedereen die het voorbije jaar vaak vanuit een thuiskantoor heeft gewerkt, is werken in de openlucht een meer dan welgekomen afwisseling. Met deze tips geniet u in de allerbeste omstandigheden van uw zomerse outdoor office.

De eerste warme zomerdagen na een donkere winter en een wisselvallige lente, dat betekent maar één ding: genieten! Zodra de zon van de partij is, willen we buiten eten, buiten een boek lezen, en als het even kan: buiten werken. De laptop naar buiten verhuizen klinkt alvast fantastisch, maar vaak gooien praktische details roet in het eten.  

Zonlicht: vriend of vijand?

Daar zit u dan, met uw laptop netjes geïnstalleerd op het terras, een kopje koffie bij de hand en het heerlijke geluid van fluitende vogeltjes op de achtergrond. Maar wat blijkt? De zon en uw laptopscherm vormen niet meteen een gedroomd duo. Het felle zonlicht kan ervoor zorgen dat u nauwelijks ziet wat er op uw scherm gebeurt. Zorg er daarom voor dat uw laptop steeds van de zon weg is gericht. Wilt u nog een stap verder gaan? Kies dan voor een laptoptent. Dit nylon tentje plaatst u over uw laptop heen, om het invallende licht van uw scherm weg te houden!

Houd het helder

Een parasol plaatsen of de zonwering naar beneden laten is natuurlijk nog beter. Van op een schaduwplekje werkt u weliswaar niet aan een zongebruinde tint, maar u zal merken dat de werkomstandigheden heel wat productiever zijn. Bovendien zijn uw laptop, smartphone en andere elektronische toestellen niet al te happig op de felle zon. Een extra tip om uw scherm zo leesbaar mogelijk te houden: zet de helderheid op het maximum en vergroot het contrast.  

Wat met de wifi?

Een standaard wifiverbinding houdt niet evenveel van het terras en de tuin als u dat doet. Het wifisignaal, dat meestal helemaal aan de voorzijde van het huis ontstaat, raakt vaak niet voorbij de achterste buitenmuren en kan een aardige pretbederver zijn voor de buitenwerker. Een wifiversterker is dus geen overbodige luxe als u zonder zorgen in de gezonde buitenlucht wilt werken. Gelukkig zijn er voor elke situatie passende oplossingen, gaande van een eenvoudige powerline adapter tot een krachtige draagbare wifi hotspot waarmee u overal in de tuin online blijft. 

De buren luisteren mee

Vrolijke kwetterende vogeltjes op de achtergrond maken uw werkdag een pak aangenamer. Maar wanneer u de ene digitale meeting na de andere hebt, wordt het lastig om uw collega’s te verstaan doorheen al dat toffe getjilp - om over de grasmaaier van de buurman nog maar te zwijgen. Een goede noise cancelling headset lost dat probleem makkelijk op, en zorgt er meteen voor dat de buren de inhoud van uw meetings niet kunnen navertellen. 

Met deze tips bent u alvast gewapend om het maximum uit uw zomerse thuiswerkdagen te halen. Wij houden alvast de vingers gekruist, opdat ook de zon wil meewerken!