Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Penthouses: luxe, uitzicht & ruimte

06 juni 2016

Wanneer je op zoek bent naar een woning die een heel nieuwe betekenis geeft aan het concept ‘stijlvol wonen’, zet je best een penthouse op je lijstje. Dit soort accommodatie wordt immers steeds populairder door zijn vele voordelen. En weet je wat nog beter is? Een penthouse aan zee: uitzicht op de kust is immers onbetaalbaar!

Wat is een penthouse?

Een penthouse is de bovenste verdieping van een appartementsgebouw, maar onderscheidt zich van de andere appartementen door de luxueuzere inrichting. Hou jij van stijl en luxe? Dan is een penthouse helemaal jouw ding!

Een penthouse is meestal ingericht met hoogkwalitatieve apparatuur en maakt gebruik van de beste materialen. Vaak bestaat een penthouse uit twee verdiepingen, in tegenstelling tot de andere appartementen in het gebouw. Een penthouse heeft bijna altijd een ruim terras, hoge plafonds en algemeen bekeken meer oppervlakte. Wanneer je ruim wil wonen, is dit soort accommodatie ideaal!

De voordelen van wonen in een penthouse

  1. Je woont luxueus.
  2. Je hebt veel ruimte.
  3. Je hebt veel privacy.
  4. Je hebt maximale lichtinval.
  5. Je hebt altijd een mooi uitzicht.
  6. Penthouses zijn dikwijls gelegen in het stadscentrum, zonder dat je moet inboeten aan rust.
  7. Penthouses hebben bijzonder veel mogelijkheden om te implementeren in de woning: van extra bureauruimte tot een jacuzzi – afhankelijk van de grootte van de ruimte.

Waarom kiezen voor een penthouse?

Het is duidelijk dat penthouses op heel wat mensen een bijzondere aantrekkingskracht uitoefenen. Wat maakt ze eigenlijk zo aanlokkelijk? Het antwoord is eenvoudig: hun unieke atmosfeer. Het drukke stadsleven speelt zich af aan uw voeten, maar toch kan u in uw luxueuze dakappartement een speld horen vallen.

Het is die bijzondere combinatie van een bruisende stad met de rust van een locatie hoog boven de grond, die een penthouse zo buitengewoon maakt. U voelt er zich ‘on top of the world’, ontsnappend aan de chaos maar toch overal dichtbij.

Maximale lichtinval

Grote ramen met veel natuurlijke lichtinval zijn een belangrijk kenmerk van penthouses. En aangezien u als bewoner van een penthouse per definitie geen bovenburen heeft, wordt het licht niet tegengehouden. Zo geniet u op elk moment van de dag van een maximale hoeveelheid zonlicht. Op het terras, waar u een prachtig panoramisch vooruitzicht krijgt voorgeschoteld, geeft u uw ogen de kost. Groene vingers? Een penthouse is perfect om ze lekker aan het werk te zetten met allerlei weelderige planten.

Met de P van privacy

Een penthouse staat dus garant voor grote ramen, maar over inkijkende buren hoeft u zich geen zorgen te maken. Ook lawaaierige bovenburen zijn in uw bijzondere dakappartement verleden tijd. Wat u wel mag verwachten, is een ongezien gevoel van privacy en exclusiviteit.

Het vaak open vloerplan van een penthouse biedt u enorm veel mogelijkheden om het volledig naar uw eigen smaak in te delen en in te richten. Profiteer van die vrijheid om uw penthouse een unieke persoonlijke look te geven. Vooral penthouses op een bijzondere locatie, vragen erom een tikkeltje eigenzinnig ingericht te worden. Penthouses boven in een oude klokkentoren, een watertoren of een kerk, zijn immers pure realiteit. Wilt u uw luxueuze penthouse helemaal ‘one of a kind’ maken? Dan is een jacuzzi, een sauna of een klein zwembad op uw terras de ultieme verwennerij!

Ontdek onze exclusieve penthouses aan de Belgische kust!

Blankenberge

Deze prachtige penthouse van 100 m² op de achtste verdieping heeft een schitterend uitzicht op de zee. Bovendien krijg je er een allround terras van maar liefst 170 m² bij. Je hebt vooraan zicht op zee, duinen, strand en pier, en aan de zijkant heb je zicht op de volledige stad. Bovendien geniet je van ’s middags tot ’s avonds van het zonnetje!

Bredene

Op zoek naar een ruime penthouse? Dan voldoet deze topper van 110 m² vast wel. Deze woonst haalt zijn kracht uit zijn omgeving. De residentie ligt in het groen, zodat je altijd profiteert van de aanwezige zon, het licht en de natuur. Bovendien is het terras van 80 m² zon georiënteerd. Genieten! Al helemaal verkocht, maar wil je nog meer weten over dit penthouse? Bezoek dan zeker de pagina!

Middelkerke

Kan jij als geen ander genieten van een prachtig zeezicht? Dan is deze penthouse in het centrum van Middelkerke helemaal waar jij naar op zoek bent. Het formidabele terras biedt een ongeëvenaard uitzicht – ideaal om te genieten van zon en zee!

Veurne

Deze luxueuze penthouse vinden we terug vlakbij het centrum van Veurne. Met zijn 170 m² woonoppervlakte kan je zeker zijn van alle benodigde voorzieningen. Bovendien beschik je over twee terrassen die beide zon georiënteerd en voorzien van bergruimte, stopcontacten en buitenverlichting zijn. Meer te weten komen over deze luxueuze oase in Veurne? Ontdek er hier alles over!

Zeebrugge

Hou jij van veel ruimte en kan je een prachtig zicht over de jachthaven wel appreciëren? Dan zal jij gauw kunnen aarden in deze schitterende penthouse van 110 m² woonoppervlakte. Niet genoeg? Geen nood: je hebt ook nog twee ruimte terrassen van 130 m² met een spectaculair zicht over jachthaven en zee.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.