Woning KAP met vier slaapkamers en aangename zonneterrassen te huur nabij de Leieboorden te Kortrijk

Kortrijk Huis
Koning Albertpark 11 , 8500 Kortrijk
Uniek wonen langs de Leieboorden in Kortrijk? Het kan! Deze volledig gerenoveerde woning met vier slaapkamers, aangename zonneterrassen en lichtrijke ruimtes biedt een totaalplaatje. De ligging met zicht op het Albertpark en de Leie, maar ook de nabijheid van het centrum van Kortrijk zijn een absolute troef.
€ 1.700
Ref: D8500-22191H
Huis
Kortrijk
Oppervlakte
Perceeloppervlakte: - m²
Woonoppervlakte: 268 m²
Inrichting
4
2
268 m²
Meer details Contacteer ons

De woonst

Deze woning uit 1946 onderging tussen 2018 en 2020 een totaalrenovatie met veel aandacht voor licht en comfort, zonder daarbij de ziel van de oude woonst te verliezen. Zo werden de oorspronkelijke trap en de gebogen balken behouden.
Architectenbureau Witblad liet zich vrijuit door de locatie inspireren: zo werd de afwerking van de gevel met glasstof behandeld. Wanneer er zonlicht op de gevel schijnt ontstaat er hierdoor een prachtig glinsterend effect, zoals wanneer licht op het water reflecteert.

De woonst

De ligging

Deze architectenwoning geniet van een uitzonderlijke ligging, met zicht op het Albertpark en de Leie. Vanuit de erker aan de voorzijde kijkt u uit op het groen, en toch staat u onmiddellijk in het stadscentrum van Kortrijk. Een ideale locatie voor wie graag in het centrum woont maar thuis graag even ontsnapt aan de stadsdrukte.

De ligging

De leefruimtes

Tijdens de totaalverbouwing lag de focus vooral op flexibiliteit. De leefruimtes werden over twee verdiepingen verspreid, om u eindeloze mogelijkheden te geven wat betreft de indeling. Dit geeft u de vrijheid om, afhankelijk van uw noden, nieuwe invullingen toe te kennen aan de leefruimtes: creëer aansluitend op de tuin bijvoorbeeld een tweede leefruimte, een bureau of een speelkamer.

De leefruimtes

De keuken

Ook de keuken kan polyvalent gebruikt worden: de hoogkwalitatieve keukentoestellen werden allen weggewerkt in het meubilair, zodat niks ervan zichtbaar is vanuit de leefruimte. De kamerhoge glaspartijen laten het daglicht constant binnenstromen en bieden een breed zicht op een van de zonneterrassen. Dankzij het brede aanrechtblad en de onderhoudsvriendelijke tegelvloer biedt deze ruimte u de meest comfortabele kookervaring.

De keuken

De slaapkamers

Met maar liefst 4 slaapkamers is deze architectenwoning een uitstekende thuis voor gezinnen. In alle kamers staan licht en ruimte centraal, en werd er gebruikt gemaakt van hout in de vloeren en in de afwerking van de meubels. Dit ecologische materiaal, dat gebruik maakt van resten beukenhout, past perfect in de duurzame visie die Witblad binnen dit project naar voren droeg.

De slaapkamers

Extra

Deze woning heeft u naast de unieke ligging nog vele andere troeven te bieden. Het pand werd als multifunctioneel geheel opgevat, waarbij fluïde ruimtes de constante stroom aan daglicht ondersteunen. Zelfs in het kunstgras van de tuin ziet u de golven van de Leie terug. Een architecturale parel voor wie flexibel, functioneel en duurzaam wil wonen.

Extra

Hoofdkenmerken

 • Type:
  Huis
 • Bebouwing:
  Gesloten
 • Woonoppervlakte:
  268 m²
 • Perceeloppervlakte:
  - m²
 • EPC:
  77 kWh/m²
 • UC:
  34022-G-OMV_2018072868/EP11705/A001/D01/SD001
 • Bouwjaar:
  -
 • Renovatiejaar:
  2020
 • KI:
  € -
 • Slaapkamers:
  4
 • Tuin:
  ja
 • Terras:
  ja

Documenten

Document downloaden

Een persoonlijke ontmoeting

Sarah Hanson

Vastgoedmakelaar verhuur en beheer

Vastgoedmakelaar - bemiddelaar

Hilde Coopman

Teamverantwoordelijke verhuur en beheer

Of contacteer ons kantoor 056 22 55 66