in optie! Prachtig herenhuis te koop in Antwerpen

Antwerpen Herenhuis
Justitiestraat 51 , 2018 Antwerpen
Exclusieve herenwoning met buitengewone afwerking nabij het stadspark, prachtig gerenoveerd in 2021. 5 slaapkamers, 3 badkamers, stadstuin. Een immo-pareltje te koop in de Justitiestraat te Antwerpen.
€ 1.349.000
Ref: D2000-21033
Herenhuis
Antwerpen
Oppervlakte
Perceeloppervlakte: 143 m²
Woonoppervlakte: 342 m²
Inrichting
5
3
342 m²
Meer details Contacteer ons

Het herenhuis

Dit majestueuze herenhuis te Antwerpen, met uitzicht op het Oud Justitiepaleis en de Kathedraal, werd volledig en luxueus gerenoveerd. Het herenhuis is opgenomen in de inventaris van bouwkundig erfgoed en werd in 1881 ontworpen door architect Henri Smits in
neoclassicistische stijl. Dit is statisch en sober van karakter. De totaalrenovatie werd uitgevoerd met de meest recente en energiezuinige technieken, die tevens voor het gebruiksgemak zorgen.

Het herenhuis

De ligging

Deze mondaine herenwoonst bevindt zich in het hart van Antwerpen. Tussen de Harmonie en Sint-Andries en op een steenworp van het stadspark. Alles wat u dus maar nodig zou kunnen hebben is maar enkele minuten wandelen van uw voordeur verwijderd. Als dat geen luxe is!

De ligging

De leefruimte

De volledige woning is afgewerkt met hoogwaardige materialen. Dat merkt u meteen wanneer u de inkomhal binnenwandelt met zijn bijzonder stijlvolle marmeren vloer. De leefruimte is bijzonder ruim en zeer lichtrijk. Deze geniet ook van een open indeling samen met de grote leefkeuken. Dé blikvangers hier zijn de mooie houten vloer met visgraatmotief en de grote stalen dubbele opendraaiende deur waarlangs u de leefruimte betreedt. Verder heeft u ook een werkzame zandstenen openhaard en de volledige leefruimte is voorzien van een Sonos geluidsinstallatie met Bowers & Wilkins inbouwspeakers.

De leefruimte

De keuken

De bijzonder mooie keuken is hyperuitgerust met tien toestellen van AEG & PITT cooking. De keuken kijkt tevens uit op de zuidwestelijk georiënteerde stadstuin. De leefruimte en de keuken bieden u zodanig veel ruimte dat u hier ongetwijfeld een mooie eetplaats kan inrichten.

De keuken

De tuin

De stadstuin is ideaal georiënteerd en voorzien van tuinwanden in zeer kwalitatief thermowood. Als kers op de taart is er hier ook een hypermoderne verticale tuin met een irrigatiesysteem dat u kan bedienen met een app.

De tuin

De slaapkamers en de badkamers

Deze unieke woonst biedt u in totaal vier slaapkamers en drie badkamers. Op de eerste verdieping vindt u alvast twee ruime slaapkamers en een gezamenlijke badkamer. Op de tweede verdieping vindt u de master bedroom met dressing en en suite-badkamer. Op deze verdieping is er tevens een bureauruimte voorzien. Zowel de gezamenlijke badkamer als de en suite-badkamers zijn voorzien van een design ligbad, een inloopdouche en een toilet.

De slaapkamers en de badkamers

Studioverdiep

Op de derde verdieping, onder het dakgebinte, vindt u een volledig ingerichte verdieping met slaapkamer en badkamer. De badkamer heeft net zoals de andere badkamers een design ligbad en een inloopdouche.

Studioverdiep

Extra

Als u in absolute luxe wilt wonen in het hart van een wereldstad dan hoeft u niet verder te zoeken. Dit is de woning voor u. Deze woonst is echt van alles voorzien. In de inkomhal vindt u een vestiaire en een gastentoilet. Daarnaast vindt u op elke verdieping ingemaakte kasten en dressings. Op de tweede verdieping vindt u naast de master bedroom met alles erop en eraan en de bureauruimte ook nog een wasplaats. Om het geheel af te maken is de volledige woning voorzien van een full domoticasysteem (Qbus), videofooninstallatie, brand- en inbraakbeveiliging, camerabewaking, wifi-installatie, warmtepompen (Mitsubishi), centrale verwarming op gas, warmtecirculatiesysteem, een kelder, design verlichting en tv- en internetaansluitingen in alle kamers.

Extra

Hoofdkenmerken

 • Type:
  Herenhuis
 • Bebouwing:
  Gesloten
 • Woonoppervlakte:
  342 m²
 • Perceeloppervlakte:
  143 m²
 • EPC:
  176 kWh/m²
 • UC:
  2302021
 • Bouwjaar:
  -
 • Renovatiejaar:
  2021
 • KI:
  € 1 204
 • Slaapkamers:
  5
 • Tuin:
  ja
 • Terras:
  nee
Document downloaden

Wettelijke informatie

Stedenbouwkundige informatie

Omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen

 • Ja

Stedenbouwkundige bestemming

 • Woongebied

Handhaving

 • Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd

Voorkooprecht

 • Nee

Omgevingsvergunning voor verkavelen van gronden

 • Nee

Watertoets

 • Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied

Beschermd erfgoed

 • Geen beschermd onroerend erfgoed

Een persoonlijke ontmoeting

Stan Keuleers

Vastgoedmakelaar verkoop en verhuur

Contacteer ons

Raadpleeg hier onze privacy policy.
Of contacteer ons kantoor 03 206 76 76