Herenwoning op toplocatie te Brugge

Brugge Herenhuis
Uniek huis in het centrum van Brugge betreft met een formidabele architectuur.
Prijs op aanvraag
Ref: D8000-D1120
Herenhuis
Brugge
Oppervlakte
Perceeloppervlakte: 190 m²
Woonoppervlakte: 304 m²
Inrichting
3
1
304 m²
Meer details Contacteer ons

Het herenhuis

U zal in stijl kunnen wonen in dit prachtige herenhuis middenin het historische hart van Brugge. Het concept? Een doordachte, unieke architectuur die het authentieke karakter van de woning tot zijn recht laat komen. Dit indrukwekkende herenhuis telt vier verdiepingen en is goed voor een bewoonbare oppervlakte van maar liefst 300 m². Daartoe behoren onder andere twee leefruimtes, een bureauruimte, een grote stadstuin en veel extra ruimtes. Het pand werd van 2016 tot 2018 gericht afgebroken en heropgebouwd tot een unieke woonbeleving met eerbied voor de geschiedkundige waarde, met hoogstaande materialen en met een doordachte interactie tussen de verdiepingen in een unieke combinatie van kleuren en vormen. Dit herenhuis behoort tot de aandelen van een patrimonium waarbij de mogelijkheid bestaat de aandelen over te nemen.
Het herenhuis

De ligging

Deze exclusieve woning is gelegen aan de Steenhouwersdijk middenin het historische hart van Brugge. Door deze centrale ligging is alles op slechts enkele minuten wandelen van de voordeur verwijderd. Zo heeft u in de directe omgeving tal van bezienswaardigheden en voorzieningen. De Vismarkt, de Burg, de Grote Markt, het Astridpark, Den Dijver, evenals buurtwinkels, speciaalzaken, kledingwinkels en openbare vervoersmogelijkheden ... zijn om de hoek. Uniek daarbij is dat de wandelzone van de Steenhouwersdijk, langs de feeërieke Groenerei, in de woning en de tuin een rust biedt die sterk contrasteert met de animatie van het historische centrum van de Stad waarin de woning is gelegen.
De ligging

De woon-/eetkamer

In deze royale woonst vindt u twee leefruimtes, één op de eerste verdieping en één op de tweede verdieping. Deze kan u van de inkomhal bereiken via een kunstige trap langs een wand vol historische accenten of via de lift. Wat u in de eerste leefruimte meteen zal opvallen is de overvloed aan ruimte en licht. U wordt hier werkelijk omringd door enorme ramen die u de hele dag door trakteren op natuurlijk licht maar ook op een fantastisch uitzicht over de Groenerei. Ook in deze ruimte valt op hoe kosten noch moeite werden gespaard in de afwerking van de woning. Let hier bijvoorbeeld op de prachtige parketvloer, de haardopbouw en de fantastisch gelokaliseerde zithoek. Bij nacht is de beleving vanuit de zithoek ronduit betoverend door het lichtspel op het water en de specifieke verlichting van het kunstwerk tegenover de woning.
De woon-/eetkamer

De woonkamer

Via een trap met opnieuw een eigen en doordachte stijl alsook via de lift kan u de tweede leefruimte bereiken. Onmiddellijk valt het contrast met de eerste leefruimte en de grotere intimiteit op maar ook alweer de kwalitatieve afwerking van deze ruimte. Zoals in de eerste leefruimte draagt ook hier een gashaard bij tot een warme en gezellige sfeer. Opnieuw overvalt u het bijzondere karakter van deze ruimte. Dit herenhuis toont een perfecte harmonie tussen ‘industrial’ architectuur en de authentieke ziel van dit huis.
De woonkamer

De slaapkamer

Op de derde verdieping vindt u een prachtige master bedroom met een open ingedeelde en suite-badkamer. De badkamer is voorzien van een grote inloopdouche, een ligbad met zicht op de Halletoren, een wastafel en een apart toilet. Door de interactie met de onderliggende leefruimte is er vanuit de slaapruimte zicht op het water van de Groenerei. Deze verdieping is eveneens toegankelijk via de lift waardoor dit huis perfect kan dienen voor de oudere dag. Men zou zelfs kunnen spreken van een quadruplex-appartement met lift en tuin, zonder gemeenschappelijke delen.
De slaapkamer

De keuken

De keuken en de eerste leefruimte genieten een halfopen indeling waardoor er een vrije en huiselijke sfeer wordt gecreëerd. De keuken is bovendien uitstekend uitgerust met veel ingemaakte kasten, veel aanrecht-ruimte en tal van kwalitatieve toestellen.
De keuken

De bureauruimte

Op het gelijkvloers is er de opvallende voordeur die getrouw naar het historische model nieuw is vervaardigd, met behoud van het antieke smeedwerk dat werd gerestaureerd. Achter die voordeur vindt u een zeer grote en uiterst lichtrijke bureauruimte (circa 40m²) met aanpalend een volledig omsloten stadstuin. Dé uitgelezen plaats om even te ontspannen en een pauze te nemen van de gezellige Brugse drukte. Deze ruimte op het gelijkvloers heeft een prachtige terrazzovloer en biedt potentieel voor het creëren van 1 of meerdere slaapkamers.
De bureauruimte

Extra

Dit bijzondere herenhuis biedt u een exclusieve woonbeleving in het historische hart van Brugge. Naast de enorme woonvolumes, de grote privatieve stadstuin en de fantastische inrichting en afwerking van de ruimtes, biedt deze woning u ook een hoog comfort en polyvalentie dankzij de lift, de uitstekend uitgeruste keuken en badinrichting en een zeer grote bureauruimte.
Extra

Hoofdkenmerken

 • Type:
  Herenhuis
 • Bebouwing:
  Gesloten
 • Woonoppervlakte:
  304 m²
 • Perceeloppervlakte:
  190 m²
 • EPC:
  139 kWh/m²
 • UC:
  -
 • Bouwjaar:
  2018
 • Renovatiejaar:
  2018
 • KI:
  € 1 450
 • Slaapkamers:
  3
 • Tuin:
  ja
 • Terras:
  ja
Document downloaden

Wettelijke informatie

Stedenbouwkundige informatie

Omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen

 • Ja

Stedenbouwkundige bestemming

 • Woongebied met een culturele historische en/of esthetische waarde

Handhaving

 • Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd

Voorkooprecht

 • Ja

Omgevingsvergunning voor verkavelen van gronden

 • Nee

Watertoets

 • Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied

Beschermd erfgoed

 • Beschermd stadsgezicht Beschermd dorpsgezicht Beschermde archeologische zone
 • Voor meer info over de rechtsgevolgen ga naar www.onroerenderfgoed.be

Een persoonlijke ontmoeting

Benjamin Benoit

Manager Dewaele Brugge, Knokke-Heist en Blankenberge

Vastgoedmakelaar - bemiddelaar

Contacteer ons

Raadpleeg hier onze privacy policy.
Of contacteer ons kantoor