Wish list
No properties added to wishlist yet

Are you sure you want to perform this action?

Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Monumentaal Herenhuis te centrum Brugge met parking

Brugge Herenhuis
Exceptioneel vastgoed te koop op 840m² met maar liefst 630m² bewoonbare oppervlakte, discreet gelegen te centrum Brugge. Ruime stadstuin, lift, guesthouse en tal van parkeermogelijkheden.
€ 2.395.000
Ref: D8000-D0191
Herenhuis
Brugge
Oppervlakte
Perceeloppervlakte: 840 m²
Woonoppervlakte: 630 m²
Inrichting
2
2
630 m²
Meer details Contacteer ons

De eigendom

In het hart van het prachtige Brugge vindt u dit luxueuze en eigenzinnige pand in neogotische stijl. Met een bewoonbare oppervlakte van maar liefst 630 m², ruime stadstuin, gastenverblijf, lift en veel parkeergelegenheid biedt deze eigendom tal van mogelijkheden. De schitterende gevel in rode steen met een centrale trapgevel en getrapte dakvensters dateert van 1898, en herbergt een onvermoede rijkdom aan hedendaagse luxe en afwerking van het allerhoogste niveau. Laat uzelf verrassen door dit exclusieve pand, waarin licht, openheid en ruimte in perfecte harmonie staan met discretie en een uitzonderlijke, centrale ligging.

De eigendom

De ligging

Dit uitzonderlijke pand ligt in het centrum van Brugge, dat bekend staat om zijn historische bezienswaardigheden, bruisende handel en gezellige, dromerige straatjes. Ook de Sint-Clarastraat past perfect in dat rijtje. Het is een mooie, rustige straat met tal van historische gevels, op wandelafstand van winkels en horecazaken. Ondanks de erg centrale ligging vormt deze eigendom een oase van discretie, waar u zich even weg van de drukke buitenwereld kunt wanen. Dankzij de ruime voortuin is er ruime parkeergelegenheid.

De ligging

Het interieur

Op de eerste en tweede verdieping van het pand is een luxeloft ondergebracht, die ook via een lift toegankelijk is. In deze woning primeert een gevoel van openheid, ruimte en exclusiviteit. De loft is volledig afgewerkt met absolute topmaterialen en biedt alle mogelijke luxe en comfort, zoals vloerverwarming en massief parket. Dankzij de ingenieuze en erg hedendaagse architecturale indeling, beschikt de woning over een aparte slaapkamer met en-suite badkamer, een dressing, een zitplaats/tv-kamer, een topkeuken én een bureau. Door de grote ramen baadt de hele ruimte in aangenaam daglicht, waardoor de indrukwekkende vormen van de oorspronkelijke ruimte nog beter tot hun recht komen.

Het interieur

De benedenverdieping

Op de gelijkvloerse verdieping van het pand is momenteel een grote garage ondergebracht, waarin maar liefst 5 wagens gestald kunnen worden. Deze grote, lichtrijke ruimte heeft een plafondhoogte van 5 meter en is daardoor bij uitstek geschikt voor verdere ontwikkeling. Er bestaan al plannen voor het inrichten van 3 duplex-studio’s met individuele ingang en garage, waardoor het pand ook uitstekende zakelijke perspectieven te bieden heeft.

De benedenverdieping

Het gastenverblijf

In de ruime, volledig aangelegde voortuin van deze uitzonderlijke eigendom vindt u een bijzonder gezellig gastenverblijf. Deze aangename aanbouw beschikt over een knusse woonkamer met kookhoek, en een slaapkamer met sanitaire ruimte.

Het gastenverblijf

De tuin

De grote voortuin is met een muur en smeedijzeren poort van de openbare weg gescheiden en is prachtig aangelegd. Paadjes in authentieke klinkers en een overdekt terras worden er afgewisseld met goed onderhouden plantsoenen waar het heerlijk toeven is. Hier kunt u het hele jaar door genieten van een prachtig stukje natuur in het authentieke centrum van de stad.

De tuin

Hoofdkenmerken

 • Type:
  Herenhuis
 • Bebouwing:
  Halfopen
 • Woonoppervlakte:
  630 m²
 • Perceeloppervlakte:
  840 m²
 • EPC:
  - kWh/m²
 • UC:
  nvt
 • Bouwjaar:
  -
 • Renovatiejaar:
  2010
 • KI:
  € -
 • Slaapkamers:
  2
 • Tuin:
  ja
 • Terras:
  nee

Documenten

Document downloaden

Privacy policy Dewaele Vastgoedgroep

Je mag erop vertrouwen dat we heel zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wil je hier meer over weten, dan nodigen we je graag uit om onze privacybeleid te lezen. Heb je hier nog vragen over, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder.

Wettelijke informatie

Stedenbouwkundige informatie

Omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen

 • Nee

Stedenbouwkundige bestemming

 • Woongebied met een culturele historische en/of esthetische waarde

Handhaving

 • Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd

Voorkooprecht

 • Nee

Omgevingsvergunning voor verkavelen van gronden

 • Nee

Watertoets

 • Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied

Beschermd erfgoed

 • Beschermd cultuurhistorisch landschap Beschermd stadsgezicht
 • Voor meer info over de rechtsgevolgen ga naar www.onroerenderfgoed.be

Een persoonlijke ontmoeting

Dries Verschingel Soriano

Vastgoedmakelaar verkoop

Contacteer ons

Privacy policy Dewaele Vastgoedgroep

Je mag erop vertrouwen dat we heel zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wil je hier meer over weten, dan nodigen we je graag uit om onze privacybeleid te lezen. Heb je hier nog vragen over, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder.