Charmante hoeve te koop bij Lissewege met veel potentieel

Dudzele Hoeve
Stationsweg 45 , 8380 Dudzele
Unieke en beschermde hoeve De Rozenblomme, die voorheen deel uitmaakte van de gekende Abdij Ter Doest in het mooie kustdorp Lissewege. Het domein van 2.035 m² bestaat uit een hoofdgebouw met restaurant en professionele keuken, bijgebouw met polyvalente zaal en woongedeelte met 2 slaapkamers. Op het terrein zijn ruime parkeermogelijkheden, grote vijver en mogelijkheid tot aankoop van boomgaard en tot 3 hectare weiland. Een unieke hoeve met veel potentieel en mogelijkheden van wonen/werk/horeca en hobby's in de polders.
Prijs op aanvraag
Ref: D8300-I0163
Hoeve
Dudzele
Oppervlakte
Perceeloppervlakte: 2.035 m²
Woonoppervlakte: 710 m²
Inrichting
3
2
710 m²
Meer details Contacteer ons

Het verhaal

Deze unieke en beschermde hoeve De Rozenblomme is het overblijfsel van een 16e eeuwse vierkantshoeve, die deel uitmaakte van de gekende Abdij Ter Doest in het mooie kustdorp Lissewege. De voormalige pachthoeve werd in 1993 volledig gerestaureerd en deed lange tijd dienst als thuisbasis voor een schitterend restaurant uitgebaat door sterrenchef Danny Horseele. Het spectaculaire domein beschikt nog over tal van stijlkenmerken typerend uit de 19e eeuw, waardoor u elke dag opnieuw ondergedompeld wordt in de rijke historiek van deze unieke vierkantshoeve.

Het verhaal

De hoeve

Deze hoeve koppelt landelijke bravoure aan eigentijdse klasse. Bij de restauratie in 1993 werden alleen de beste materialen gebruikt en werd met de grootste vakkundigheid gehandeld, waardoor deze landelijke vierkantshoeve pure klasse en authenticiteit uitstraalt. U vindt op dit domein een hoofdgebouw, ingericht als restaurant met professionele keuken en woonruimte op de verdieping, een bijgebouw van 200 m², met (feest-)zaal en privé woongedeelte, en tal van parkeermogelijkheden. Zowel de bewoonbare oppervlakte als het royale domein van 2.035m² zijn bijzonder uitgestrekt, waardoor u hier een maximale bewegingsruimte geniet temidden van landelijke rust. Dit domein is dan ook uitermate geschikt als restaurant, B&B, voor andere activiteiten zoals events, feesten of voor vrije beroepen, maar kan uiteraard nog volledig naar eigen wens ingedeeld en ingericht worden voor bewoning.

De hoeve

De ligging

Dat deze schitterende hoeve nabij de Herdersbrug, temidden van de polders, landelijk gelegen is, is meer dan een understatement. Met groene velden en natuur aan elke kant van het domein, geniet u hier rondom van een uniek, rustgevend zicht op de glooiende landschappen van Lissewege. Maar op 10 minuutjes staat u in het centrum van het charmante Brugge en op 15 minuutjes staat u op de dijk van het mondaine Knokke!

De ligging

Het restaurant

In het restaurant van deze klassevolle vierkantshoeve valt de rustgevende sfeer meteen op. De ruimte pronkt met een klassevolle afwerking. De professionele keuken die bij het restaurant hoort is dan ook uitermate geschikt om uw gasten te voorzien in heerlijke maaltijden. Het hoofdgebouw, waarin dit gerenommeerde restaurant zich bevond, beschikt eveneens over een volledig sanitair blok en een aparte feestzaal. Dat deze unieke eigendom echt een kind van zijn tijd is, wordt bewezen door de aanwezigheid van een gelijkvloerse gelagzaal en een voutekamer. Verder zijn er zeer ruime terrassen aanwezig aan zowel de voor- als achterkant en is er ruim plaats voor minimaal 25 wagens op de binnenplaats. Het is er heerlijk vertoeven dankzij de landelijke charme en authenticiteit die deze ruimtes uitstralen.

Het restaurant

Het bijgebouw

Op het domein van deze fenomenale vierkantshoeve vindt u een bijzonder ruim bijgebouw van maar liefst 200 m². Het bijgebouw is, net als de rest van de hoeve, karaktervol en biedt u eindeloze mogelijkheden. Beneden vindt u een grote polyvalente ruimte, ideaal geschikt als bureel, atelier of feestzaal. Op de begane grond en de eerste verdieping bevindt zich een ingericht en nieuw appartement, voorzien van een open keuken, grote leefruimte, mooie badkamer en twee ruime slaapkamers.

Het bijgebouw

Het woongedeelte

Op de eerste verdieping, onder het dak, vindt u de keuken en een aanpalende eetplaats en salon terug. Het is een aangename plek waar alles aanwezig is om uw gezin maximaal te verwennen en uit te rusten na een drukke dag in het restaurant. Het klassevolle, strakke design van de keuken is een lust voor het oog, terwijl de authentieke houten plafondbalken als absolute eyecatchers tellen. Het luxueuze van dit domein komt bovendien erg mooi tot zijn recht in de twee hoogwaardig afgewerkte slaapkamers. De slaapkamers kunnen gebruik maken van een klassevolle badkamer, die eveneens baadt in weelde en pracht.

Het woongedeelte

De tuin

De grootsheid van dit domein uit zich niet enkel in de oppervlakte, maar ook in de fenomenale en tot in detail afgewerkte tuin. Het groen is zorgvuldig aangelegd en bijzonder netjes onderhouden. Dankzij de omgelegen natuur geniet u hier niet alleen van een hoog privacyniveau, maar ook van schitterende vergezichten. Een aanpalend weiland van enkele hectaren groot, dat zich uitstekend leent als grond voor dierenliefhebbers, en een aanpalend perceel van 835 m², ideaal om extra parking of tuin met moestuin te creëren, kunnen eveneens aangekocht worden.

De tuin

Hoofdkenmerken

 • Type:
  Hoeve
 • Bebouwing:
  Open
 • Woonoppervlakte:
  710 m²
 • Perceeloppervlakte:
  2.035 m²
 • EPC:
  217 kWh/m²
 • UC:
  2282452
 • Bouwjaar:
  1669
 • Renovatiejaar:
  1993
 • KI:
  € 3 968
 • Slaapkamers:
  3
 • Tuin:
  ja
 • Terras:
  ja

Documenten

Document downloaden

Wettelijke informatie

Stedenbouwkundige informatie

Omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen

 • In aanvraag

Stedenbouwkundige bestemming

 • Landschappelijk waardevol agrarisch gebied

Handhaving

 • Niet ingegeven

Voorkooprecht

 • Nee

Omgevingsvergunning voor verkavelen van gronden

 • Niet ingegeven

Watertoets

 • Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied

Beschermd erfgoed

Een persoonlijke ontmoeting

Sylvie Schillebeeckx

Vastgoedmakelaar verkoop en verhuur

Contacteer ons

Raadpleeg hier onze privacy policy.
Of contacteer ons kantoor 050 612 612