Uniek opbrengsteigendom met handelsgelijkvloers en 5 appartementen te Westende

Westende Villa
Henri Jasparlaan 150 , 8434 Westende
Karaktervolle opbrengsteigendom , Villa Marie-Joseph, met handelsgelijkvloers en 5 appartementen te koop te Westende. Dit uitzonderlijk investeringspand biedt tal van mogelijkheden en heeft als bouwkundig erfgoed reeds een prachtige geschiedenis.
€ 1.275.000
Ref: D8430-20115
Villa
Westende
Oppervlakte
Perceeloppervlakte: 652 m²
Woonoppervlakte: 575 m²
Inrichting
4
4
575 m²
Meer details Contacteer ons

De historiek

Deze eigendom, die ontworpen werd door architect Octave Van Rysselberghe en gekend is onder de naam Villa Marie-Joseph, is met recht en rede uniek te noemen. De villa, die dateert van 1925, werd op vandaag zo goed als volledig gerenoveerd maar vertoont zowel binnen als buiten nog steeds authentieke stijlkenmerken van in de art-deco en neo-renaissancistische periode.

De historiek

de eigendom

Deze imposante villa bestaat uit een handelsgedeelte (235m²), bestaande uit verschillende keukens en zalen, en een woongedeelte, bestaande uit vier schitterend gerenoveerde appartementen en een casco-appartement. Elke verdieping van deze villa werd afgewerkt met klassevolle, unieke en uiterst luxueuze materialen, zodat overal in deze eigendom een luxueus gevoel zegeviert.

de eigendom

de ligging

Het pand ligt in het hartje van Westende, op de Henri Jasparlaan die uitgeeft op het strand en de dijk. Door de centrale ligging vindt u hier werkelijk alle voorzieningen. Mooie winkels, gezellige koffiebars en hippe restaurantjes zijn op wandelafstand te bereiken. Verder is er een goede verbinding met invalswegen en nabijgelegen steden.

de ligging

de appartementen

In de vier appartementen, die zich verspreiden over de eerste en tweede verdieping van deze villa, wordt u verrast door een fraaie renovatie waarbij de allergrootste zorg aan de originele elementen werd besteed. Hoge plafonds, grote raampartijen en schitterende tegelvloeren zetten de luxueuze toon, die doorgetrokken wordt in alle appartementen. Elk appartement werd modern afgewerkt, maar vertoont toch nog verschillende authentieke elementen. Dit zorgt voor vier appartementen in een strakke look and feel die prachtig contrasteert met de warme toets van het originele gebouw. Op de benedenverdieping vindt u nog een casco-appartement met een totale oppervlakte van 67m². Alles voorbereidingswerken om ook hier een luxe-appartement te creëren, werden reeds gedaan.

de appartementen

appartement 1.01

Dit adembenemend appartement vinden we terug op de eerste verdieping. Met 64m² bewoonbare oppervlakte, een heel ruime slaapkamer en een bijzonder gezellige leefruimte biedt dit appartement u een unieke woongelegenheid aan.

appartement 1.01

appartement 1.02

Dit één-slaapkamerappartement bevindt zich eveneens op de eerste verdieping. De hoge plafonds, high-end afwerking en het gebruik van exclusieve en duurzame materialen zorgen ervoor dat wonen in dit appartement van 74m² een gevoel van pure luxe met zich meebrengt.

appartement 1.02

appartement 2.01

Dit bijzonder lichtrijk appartement is gelegen op de tweede verdieping. In dit appartement van 52m² werd werkelijk over elk detail nagedacht. De leefruimte, keuken, badkamer en slaapkamer werden fantastisch afgewerkt en laten u wegdromen in een heerlijk ontspannen sfeer.

appartement 2.01

appartement 2.02

Dit appartement, dat eveneens gelegen is op de tweede verdieping, beschikt over een leefruimte, ruime keuken, slaapkamer en badkamer, stuk voor stuk fantastisch ingedeeld. Het appartement van 62m² is voorzien van talrijke raampartijen, waardoor elke ruimte bijzonder lichtrijk is.

appartement 2.02

het handelsgedeelte

Het gelijkvloers van deze villa is volledig gereserveerd voor het handelsgedeelte (235m²). Drie verschillende keukens, twee grote zalen en tal van praktische bergingen maken van dit deze villa een bijzonder interessante opbrengsteigendom. In de zalen valt de rustgevende, authentieke sfeer van de villa meteen op. Beide ruimtes pronken met een klassevolle afwerking, terwijl de bijhorende keukens uitermate geschikt zijn om uw gasten te voorzien in heerlijke maaltijden.

het handelsgedeelte

Hoofdkenmerken

 • Type:
  Villa
 • Bebouwing:
  Open
 • Woonoppervlakte:
  575 m²
 • Perceeloppervlakte:
  652 m²
 • EPC:
  246 kWh/m²
 • UC:
  2357961
 • Bouwjaar:
  1925
 • Renovatiejaar:
  2020
 • KI:
  € 1 655
 • Slaapkamers:
  4
 • Tuin:
  ja
 • Terras:
  nee

Documenten

Document downloaden

Wettelijke informatie

Stedenbouwkundige informatie

Omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen

 • Ja

Stedenbouwkundige bestemming

 • Woongebied

Handhaving

 • Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd

Voorkooprecht

 • Nee

Omgevingsvergunning voor verkavelen van gronden

 • Nee

Watertoets

 • Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied

Beschermd erfgoed

 • Beschermd monument Beschermd stadsgezicht Beschermd dorpsgezicht
 • Voor meer info over de rechtsgevolgen ga naar www.onroerenderfgoed.be

Een persoonlijke ontmoeting

Camille Vandewalle

Vastgoedmakelaar verkoop en verhuur

Vastgoedmakelaar - bemiddelaar

Delphine Snaet

Manager Dewaele Middelkerke en Nieuwpoort

Vastgoedmakelaar - bemiddelaar

Contacteer ons

Raadpleeg hier onze privacy policy.
Of contacteer ons kantoor 059 50 60 50