Villa "Beau Séjour" in centrum De Panne

De Panne Villa
Thiriarweg 3 , 8660 De Panne
Karaktervolle eigendom, villa "Beau Séjour", te koop in centrum De Panne. Deze woning met haar roemrijk verleden is gelegen op 3.333 m² bovenop de duin in de Dumontwijk. De eigendom biedt unieke vergezichten!
€ 1.100.000
Ref: D8670-20019
Villa
De Panne
Oppervlakte
Perceeloppervlakte: 3.333 m²
Woonoppervlakte: 695 m²
Inrichting
5
2
695 m²
Meer details Contacteer ons

het verhaal

Omringd door groen en achter een gietijzeren omheining vinden we villa ‘Beau Séjour’ terug. Deze unieke eigendom van 1899 werd als tweede verblijf gebouwd door architect Albert Dumont. Nadien ging de villa over in de handen van de zoon, François Dumont, die er gewoond heeft tot 1930. De majestueuze villa ademt een roemrijk verleden, wat ervoor zorgt dat u ook vandaag nog een unieke woonervaring beleeft op dit fenomenale domein.

het verhaal

de eigendom

De villa torent op een duin en biedt u unieke vergezichten over De Panne en de zee. De royale oprijlaan, die volledig rond de eigendom loopt, leidt u naar deze magnifieke villa. De spectaculaire gevel heeft de tand des tijds mooi doorstaan en ook andere authentieke elementen zijn nog steeds terug te vinden in deze imposante eigendom op 3.333 m². De villa is bovendien volledig omgeven door groen, waardoor u hier een maximale privacy geniet.

de eigendom

de ligging

Deze karaktervolle eigendom is terug te vinden op een bijzonder private locatie, in de beschermde Dumontwijk, in het centrum van De Panne. De rust en privacy van het uitgestrekte domein gaan hand in hand met de vlotte bereikbaarheid van deze locatie. De goede verbinding naar het centrum en de nabijheid van het strand en de markt maken van deze villa de ideale uitvalsbasis. Na een drukke dag voelt thuiskomen op dit perceel dan ook als aankomen in een Frans vakantiehuis.

de ligging

de leefruimte met vernieuwde keuken

Het kloppend hart van deze villa is ongetwijfeld de leefruimte, die pure authenticiteit ademt. Zoals het een eigendom van deze grootorde betaamt, beschikt u hier over twee ruime woonkamers. Beide woonkamers baden in het licht dankzij de hoge plafonds, de grote ruimte en de talrijke glaspartijen. De authentieke plankenvloer bezorgt de ruimte dan weer een gezellige, warme toets. Deze leefruimtes, die u dankzij enkele schitterende traditionele details onmiddellijk terugbrengen naar de tijd van weleer, bieden u vanuit verschillende hoeken een weergaloos zicht op de omringende natuur en de zee. Hoewel de keuken, met aansluitend zonneterras, volledig vernieuwd werd werd ook hier dezelfde sfeer doorgetrokken, waardoor u in elk van deze ruimtes geniet van een authentieke charme.

de leefruimte met vernieuwde keuken

de slaap- en badkamers

Aan ruimte is in deze eeuwenoude villa geen gebrek: met vier ruime slaapkamers biedt deze eigendom privacy aan alle gezinsleden. Alle kamers vertonen nog steeds tal van originele elementen, waardoor ze net als de rest van de woning warmte en gezelligheid uitstralen. Op deze verdieping vindt u eveneens twee badkamers terug, zodat ook aan sanitair comfort geen gebrek is.

de slaap- en badkamers

de tuin

In elke kamer van Villa ‘Beau Séjour’ krijgt u een magnifiek zicht op de karaktervolle tuin. Met bomen en groen rondom de villa kan u ongestoord en in alle privacy genieten van de prachtige natuur die deze eigendom omringt. Tevens is er een dubbele garage met enkele praktische kelderruimtes aanwezig.

de tuin

het bijgebouw

De indrukwekkende villa beschikt over een apart bijgebouw, die momenteel verhuurd wordt. Deze tweewoonst is opgedeeld in een leefruimte, keuken, badkamer en drie slaapkamers.

het bijgebouw

het atelier

De dakverdieping werd ingericht als één grote ruimte, die ooit dienst deed als atelier van kunstenaar Jean-Jacques De Grave en die nog naar eigen wens kan ingedeeld of ingericht worden. Vanop deze verdieping krijgt u eveneens een magnifiek zicht dat reikt tot aan de zee.

het atelier

Hoofdkenmerken

 • Type:
  Villa
 • Bebouwing:
  Open
 • Woonoppervlakte:
  695 m²
 • Perceeloppervlakte:
  3.333 m²
 • EPC:
  547 kWh/m²
 • UC:
  2188846
 • Bouwjaar:
  1899
 • Renovatiejaar:
  1960
 • KI:
  € 3 852
 • Slaapkamers:
  5
 • Tuin:
  ja
 • Terras:
  ja

Documenten

Document downloaden

Wettelijke informatie

Stedenbouwkundige informatie

Omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen

 • Ja

Stedenbouwkundige bestemming

 • Woongebied

Handhaving

 • Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd

Voorkooprecht

 • Ja

Omgevingsvergunning voor verkavelen van gronden

 • Nee

Watertoets

 • Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied

Beschermd erfgoed

 • Beschermd stadsgezicht Beschermd dorpsgezicht
 • Voor meer info over de rechtsgevolgen ga naar www.onroerenderfgoed.be

Een persoonlijke ontmoeting

Pol George

Bestuurder

Ellen Vandenbussche

vastgoedmakelaar verkoop en verhuur

Contacteer ons

Raadpleeg hier onze privacy policy.
Of contacteer ons kantoor 058 330 600