Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Grond te koop in Brugge

Je gekozen filters

Wis alle filters
  • 1 resultaat
  • Sorteren op

Landbouwgrond kopen in Brugge

Landbouwgrond te koop is een interessante optie voor mensen die op zoek zijn naar een investering in de landbouwsector. Landbouwgrond is grond die speciaal is geschikt voor landbouwactiviteiten, zoals het verbouwen van gewassen of het houden van vee. Deze grond is vaak gelegen in landelijke gebieden en kan in verschillende maten en vormen voorkomen.

Er zijn verschillende factoren waarmee rekening gehouden moet worden bij het kopen van landbouwgrond. Zo is het belangrijk om te overwegen wat het doel van de grond is. Wil je de grond gebruiken om gewassen te verbouwen of om vee te houden? Dit kan bepalend zijn voor de soort grond die het beste geschikt is.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de ligging van de grond. Is de grond bijvoorbeeld dichtbij een stad of dorp, of ligt het verder weg van bewoonde gebieden? Dit kan van invloed zijn op de waarde van de grond en het gebruik ervan.

Verder is het ook aan te raden om de bodemkwaliteit van de grond te laten onderzoeken. Dit kan door middel van een bodemonderzoek, waarbij gekeken wordt naar factoren zoals de pH-waarde, de hoeveelheid organische stof en de aanwezigheid van bepaalde mineralen. Op basis hiervan kan bepaald worden wat voor gewassen op de grond verbouwd kunnen worden en of eventuele aanpassingen nodig zijn.

Als je landbouwgrond of akkergrond wilt kopen, helpt een Dewaele makelaar je graag verder. Zij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste grond en het maken van een goede aankoop. Zo kun je zeker zijn dat je een goede investering doet en dat je de grond op de best mogelijke manier kunt gebruiken.

Op zoek naar bouwgrond te koop? Ontdek alvast ons aanbod bouwgronden te koop in Vlaanderen en Brussel!

Wat kost landbouwgrond in Brugge per vierkante meter?

De prijs van landbouwgrond kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals; de ligging van de grond, de staat van de grond en het doel van de landbouwgrond. Van streek tot streek schommelt de prijs voor landbouwgrond in West-Vlaanderen rond 70 000 euro per hectare, 7,00 euro per vierkante meter.
In het algemeen is landbouwgrond goedkoper dan bouwgrond voor woningen.

Wat zijn de kosten bij de aankoop van landbouwgrond?

Ben je van plan om landbouwgrond te kopen? Houdt dan rekening met deze mogelijke kosten;

  1. Aankoopkost: de prijs die jij betaalt voor de landbouwgrond
  2. Registratiekost: bij de aankoop van grond moet je dit laten registeren in het Kadaster
  3. Financieringkosten: koop je landbouwgrond met behulp van een hypotheek, dan betaal je op die hypotheek natuurlijk rente.

Wat mag wel en niet op landbouwgrond?

Er zijn een aantal regels en wetten die bepalen wat landbouwgrond juist is en wat de eigenaar van de grond hiermee mag doen.

Landbouwgrond is bedoeld voor landbouwactiviteiten zoals veeteelt en het telen van gewassen. Soms mag er op de landbouwgrond ook een verblijf gebouwd worden. Het bouwen van andere gebouwen op de grond is meestal niet toegestaan zonder vergunning van de stad of gemeente waar de grond ligt.

Mag ik landbouwgrond omzetten naar bouwgrond?

Ja, in principe kan je een wijziging aanvragen van landbouwgrond naar bouwgrond via een gewestplanwijzing, maar dit gebeurt niet vaak. Aangezien gemeenten en steden gebonden zijn aan woonzones en uitbreidingsgebieden voordat ze andere alternatieven zouden aanspreken.

Aanbod uit jouw regio in je mailbox?

1. Sla je zoekopdracht op en ontvang als eerste ons nieuw aanbod in je mailbox.

2. Laat ons weten wat je precies zoekt via onsvastgoedkantoor in jouw buurt.

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht opslaan Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.