5 trends in Luxevastgoed

Trends Luxevastgoed

Wat zijn de nieuwste trends in Luxevastgoed? Wij vroegen het aan Geert Berkein van Berkein Architects. Hij kent namelijk als geen ander z’n weg in luxevastgoed. Van statige woningen tot in het oog springende appartementsgebouwen, Berkein Architects ontwerpt ze met evenveel passie als oog voor detail. Vanuit zijn expertise deelt Geert Berkein 5 trends binnen luxevastgoed. De afgelopen coronajaren maakten we immers met z’n allen een shift in prioriteiten en dat is uiteraard ook binnen architectuur en vastgoed voelbaar.

Een nieuwe kijk op locatie

De locatie blijft een primaire rol spelen. Toch wordt er vandaag verder gekeken dan alleen het mooie uitzicht vanuit de leefruimtes. De nabijheid van faciliteiten, van garages tot padelterreinen, is minstens even belangrijk.

Bouwen met kleinere footprint

De footprint van nieuwbouw wordt steeds kleiner. Waar een grote villa vroeger tientallen  amers had, wordt nu bewust gekozen voor meer intieme gezelligheid, indien mogelijk zelfs op verschillende locaties. Ook verticale architectuur is aan een opmars bezig. Appartementsgebouwen worden mooie, opvallende bakens binnen een stad.

Genieten van het buitenleven

Voor luxevastgoed zijn fijne buitenruimtes essentieel. Bij villa’s en woningen zorgt een knus  buitenhuis voor instant vakantiegevoel het hele jaar door. Bij appartementsgebouwen doen terrassen en groene gevels het goed.

Een open sfeer

Openheid is vandaag het codewoord. Ruimtes blenden mooi met elkaar waardoor het  gesloten gevoel verdwijnt. Grote raampartijen creëren een open blik naar buiten toe. Royale terrassen en slim ontworpen tuinen dragen hiertoe bij.

Comfortabel thuis komen

Comfort kent vele facetten. Duurzame technieken garanderen gerichte verwarming of koeling en de beheersbare ruimtes zorgen voor minder onderhoudswerken. De unieke inrichting met fijne, doordachte materialen brengen op hun beurt de luxueuze sfeer.